Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ocak '11

 
Kategori
Haber
 

Erkek ve kızlar arasına 45 santim

Erkek ve kızlar arasına 45 santim
 

Mersin'deki Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi'nde erkek ve kız öğrencilerin birbirlerine 45 santimden fazla yaklaşmaları Okul Müdürü tarafından yasaklanmış..  

Yasaklar 45 santimde kalmamış, yemekhaneler ayrıldı, Okul yurdunun içerisindeki erkek ve kızların kaldığı bölümlere demir parmaklıklar çekildi. Yurt binasına erkekler sağ taraftan, kızlar sol taraftan içeri alınıyor..  

Hop..hop! Sayın Müdürüm Kuran kurs'u değil Güzel Sanatlar Lisesini yönetiyorsunuz.. Velev ki Kuran kurs öğrencilerini kız, erkek diye ayırmak bile yanlış..  

O öğrenciler yetenek sınavlarını kazanarak o Okula girmeye hak kazandılar ve ileride birer sanatçı olarak karşımıza çıkacaklar.  

Adı üstünde, "Güzel Sanatlar Lisesi"..İçinde tüm güzellikleri barındıran mozayiklerden oluşan anlamlı bir Lise..Hadi düz Liseleri anladık, duygu yüklü bir okula neden uygun Müdür atamazlar anlamış değilim doğrusu.  

Özellikle böyle bir okula daha iyimser, daha hoş görülü bir Müdür atanması gerekmez mi?  

Bu çocuklar karşı cinsleriyle arkadaşlığı, dostluğu öğrenemediği sürece ülkenin kurtulacağını mı sanıyorsunuz?  

Bir anektod: Mezun olduğum Lise'de yıllar sonra Okul aile birliği muhasipliğiine seçildiğim dönemde Okul Müdürü tarafından (Aynı zamanda beni mezun eden Müdürüm) öğrencileri denetlemek amaçlı İlçe'deki Cafe'leri beraber gözlemleme ricasını red etmiş ve uygulamasından vazgeçmesini önermiştim..  

Yaşananlar sadece Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesinde değil, yurdun bir çok köşesi böyledir sevgili arkadaşlar..  

Yazık, çok yazık..  

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..