Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Erkekler ağlamaz!

Erkekler ağlamaz!
 

Bugün dilimde durmadan tekrarladığım bir şarkı var. Nasıl ve nereden takıldığını anlamadığım, beynimde her sözüne klip yarattığım ve yıllar sonra bu şarkıyı daha iyi düşünerek nedenini aradığım. Sevgili Nilüfer' in "Erkekler Ağlamaz" isimli şarkısı... Tekrarladıkça bende kendi yorumlarımı ekledim büyük bir mutlulukla. 

Erkekler ağlamaz sil göz yaşını, onlar ağlatır her zaman yaptıkları gibi 

ya da "erkekler ağlamaz" yerine "erkeksen ağla" demek geliyor ısrarla. 

Erkekler kadınlar gibi ağlayamaz orası doğru. İstisnalarda yok değil tabii. Ağlamak güçsüzlük gibi geliyor sanırım onlara. Onun için bir erkeğin kolay kolay birilerinin karşısında ağladığı pek görülmez etrafımızda. Hele o biri bayansa.. 

Daha çok dizilerde rastlıyoruz onların çocuklar gibi ağlamalarına ya da günlük yaşamda alkolün etkisi ile ne yaptığını bilmedikleri zamanlarda. Duygularını kontrol etmeyi biz bayanlardan daha iyi başarıyorlar büyük bir ustalıkla. Erkeklerin daha iyi başardığı önemli bir şey daha var aslında. Ağlamazlar ama ağlatırlar. Hem de hiç zorlanmadan, çaba sarfetmeden, düşünmeden yaparlar bunu. Belki de kendileri ağlamamak için bizleri ağlatıyorlar. Kadınlara daha mı çok yakıştığını düşünüyorlar acaba? 

 
Toplam blog
: 8
: 855
Kayıt tarihi
: 01.07.11
 
 

üniversite ögrencisiyim. İnsan ilişkileri üzerinde çeşitli araştırmalarım olmuştur. Hobi olarak foto..