Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '13

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Erkeklerde aşırı Meme büyümesinin nedeni

Erkeklerde aşırı Meme büyümesinin nedeni
 

Erkeklerin bazılarında görülen aşırı meme büyümesinin çok fazla nedeni vardır. Bunların en başında ise, yüzde 25 kısmı oluşturan hiç bir şey olmamasıdır. Bazı erkeklerde meme büyür ama bunun neden oluştuğunu bilemeyiz. 

Bunun dışında ana nedeni testesteronu vücudun algılayamaması ile öztorejen oranının yükselmesi ile olabilir. Öztorejen hormonunun yükselmesi erkeklerde meme büyümesine neden olabilir. Bunun dışında erkekler küçüklükle alakalı anneden geçen öztorejen hormonu ile meme büyümesi olabilir. Bu durum bebek doğduktan 2-3 hafta sonra geçer.

18 yaşına gelene kadar bu meme deki hacim devam etmiş olabilir. Bazı ameliyatsız tedavileri mevcuttur. Ama hasta 18 yaşını geçmiş ise, bir cerrahi tedavi gerektirebilir. Ayrıca ilerleyen yaşlardan ötürü memede yağlanma olabilir. Bunun yanında stres alkol kullanımı gibi nedenler ile de erkeklerde meme büyümesi baş gösterebilir.

Ayrıca bir önemli neden ise, hormonel ilaçların kullanımıdır. Bir hastalık için tedavi görüyorsanız bazı ilaçlar da bu durumu oluşturabilir. Ayrıca aşırı kilo alıp verme ile de meme dolgun kalabilir. Vücuttan atılması en zor yağ tabakaları bu kısımlarda oluşur. 

Jinokomasit ameliyatı kısa süren başarı oranı yüksek ameliyattır. 18 yaşını aşmış hastalar için yapılabilir.

Op Dr Ali Mezdeği

http://www.memeestetigi.org

 
Toplam blog
: 180
: 1477
Kayıt tarihi
: 24.01.13
 
 

27-Ekim-1973 tarihinde K.Maraş'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini K.Maraş'ta tamamladı. 1991 y..