Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '08

 
Kategori
Yeni Ürünler
 

Erkekleri büyüleyen koku

Erkekleri büyüleyen koku
 

Kokuların benim yaşamımda olduğu gibi tüm insanlarında yaşamında etkisi büyüktür.
Kokuların en güzeli bebek kokusudur. Bir de babamın kokusu. Küçükken elinden tutar Keçiborlu çarşısını gezerdik beraber. Başım elinin hizasında olurdu. Beyaz damarlı ellerini çok severdim. Ellerine hayrandım babamın. Elinin kokusu burnumun hizasında. Koklardım. Gülyağı kokardı elleri. İsparta , Keçiborlu gül bahçelerinin harman olduğu yer. Koskoca kente kükürt fabrikası kurmuşlardı. Gül kokusunu bastırmak için. Kükürt kokusu bütün intikamıyla kentin üstüne çökerdi. Ama babamın elleri gene de kente inat gül kokardı. Sonradan bu fabrikayı kapatmışlar.
Kokuların en kötüsü ağız kokusudur. Ağız kokusunu gidermenin en güzel yolu karanfil dir.

Karanfil bitkisi içeriğindeki acı maddeler, uyarıcılar, antiseptik antibakteriyel biokimyasal maddeleri sayesinde ağız kokusunun giderilmesine yardımcı olur.
Erkekleri büyüleyen koku
Feromon adlı maddeyi menopoz sonrasında kullanan kadınların da karşı cinsi etkileyebildikleri belirlendi.
Amerikan Harvard Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, Winnifred Cutler isimli bir biyolog tarafından geliştirilen ve bileşimi devlet sırrı gibi saklanan feromonlu koku kullanan kadınlara erkeklerin “hayır” diyemeyeceği belirtiliyor.

Gel de kokuların sırrına inanma. İnsan vücudunun salgıladığı koku ve diğer Kokular, nesnelerden buharlaşan kimyasal tanecikler, yani moleküllerdir. Örneğin taze çekilmiş kahvenin kokusu olarak algıladığımız şey, aslında kahveye ait uçucu koku molekülleridir. Bir kokunun yoğunluğu, buharlaşmanın yoğunluğu ile doğru orantılıdır. Fırından yeni çıkmış bir kek, bayat bir keke oranla çok daha fazla kokar. Bunun nedeni koku moleküllerinin sıcağın etkisiyle havada serbest hareket etmesidir. Serbest hareket eden moleküller geniş bir alana yayılabilir.
Bugün tarzımın dışında bir yazı oldu ama kalemim özgürdür.

 
Toplam blog
: 115
: 1244
Kayıt tarihi
: 17.07.06
 
 

Tek düşüncem yaşadığım dünyayı nasıl yorumladığımı başkalarının bilmesidir. Aslında yorumun özünde t..