Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '10

 
Kategori
Güncel
 

Erler komutanların canlı sütresi mi?

Erler komutanların canlı sütresi mi?
 

Bir şey dikkatinizi çekiyor mu? Benim çekiyor... O da şu: Ne zaman komutanlar emniyete, adliyeye ya da hastaneye gitseler daima etraflarında perdeleyici bir grup asker bulunuyor.

Hatta, bugünki Milliyetin haberine göre, emniyetin balkonuna sigara tüttürmeye çıktıklarında da etraflarında çember olmuş askerler var.

Genellikle sivil giydirilmiş ve uzun boylulardan seçilmiş "erler" komutanları görüntü vermesin diye, bir duvar gibi örülüyorlar çevresinde...

Ergenekon soruşturmaları başladığından beri televizyon ekranlarına yansıyan bu "ilginç" görüntü, Balyoz operasyonu dolasıyla sorgulanan paşalar için de aynen uygulandı.

Bunun neden yapıldığını veya ne anlama geldiğini bir türlü anlayamıyorum. Bir tür "kamuflaj" olduğu belli de, kime karşı ve niçin yapılıyor bunu kestirmek zor.

Askerlikte "sütre" diye bir tabir vardır... Düşmana karşı kendini görünmez yapan örtüye sütre denir... Örtü dedimse, bu bildiğimiz bez parçası değil elbette; doğal örtüler bunlar.. Ağaç gibi, çukur gibi, tepe gibi...

Acaba, asker olmak sadece savaş alanlarında değil, böylesine hukuk sahalarında da "sütre gerisinde" kalmayı mı gerekli kılıyor? Yoksa, komutanlar hiç bir şekilde "renk vermek" istemiyorlar mı?

Diyelim ki bir öğretmen ya da bir üniversite hocası aynı durumda olsa, öğrencileri onlar için "sütre" yapar mıydı? Yapmalı mıdır? Teknik direktörler hukuki soruşturmalara muhatap olsalardı futbolcuları etrafında dairesel sütre oluşturur muydu?

Dahası "erlerin" böyle bir görevi var mıdır? Varsa eğer, bu görevin resmiyetteki tanımı nedir? Komutanları kameralara karşı koruma görevi gibi bir görev, örneğin!...

Ne orijinal memleketiz biz böyle, yahu!...

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..