Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ekim '06

 
Kategori
Kitap
 

Eroinle dans

Eroinle dans
 

Arkadaşımdan aldım kitabı; çok ilgimi çekti. Kabıyla, ismiyle, tanıtım yazısıyla celbetti bakışlarımı. Aldım elime ve okudum. Bir buçuk güne sığdırdım koca kitabı. Ve, evet akıcıydı.

Eroin hakkında bildiklerimiz vardı ve de bilmediklerimiz. Bildiklerimizi okuyunca tiksintimiz arttı, bilmediklerimizle ise şaşırdık, garip bir ruh haline büründük.

Zincirin, önce kokain sonra esrar sonra burundan eroin ve en sonunda da damardan şırınga etmek olduğunu bir kez daha görmenin bulantısıyla irkildik.Evet bir uyarlama roman "Eroinle Dans". Ancak gerçeğe o kadar yakın ki anlatılanlar. Koca kitabı bir buçuk günde bitirecek kadar gerçek.Çok akıcı. Eroin bağımlılığında bir akıcılık sanki...

Esas kızın üniversite serüveninde düştüğü eroin batağını anlatıyor kitap.Ve gerçekten sonuna gelinceye kadar çok hoş olmuş.Kızın tüm yaşamını birlikte soluyorsunuz sanki. Tüm yolculuklarını yanında yapıyorsunuz. Ve en korkunç yanı da eroini beraber çekiyorsunuz sanki. Ama nefret ediyorsunuz. İçiniz kararıyor.

Bu kitapta da kızımız "Bir kereden bir şey olmaz" klişesinin önüne geçemiyor haliyle. Eroin bu; çok güçlü bir düşman ne de olsa.Ama siz bir okuyucu olarak; işin içine girmemiş sadece dışardan izleyen biri olarak nefret ediyorsunuz bu insanlardan. Kurtarmaya çalışıyırsunuz o insanları. Uzatıyorsunuz elinizi ama nafile.

Ve sonunda...E tabii ki kurtuluyor kızımız bu bataktan.Ve mutlu bir son. Hem de çok mutlu olmuş. Çiçekli, böcekli bir son hazırlamış yazarımız.Belki de kitabın en alakasız tarafı da bu. O kadar bataklığın arkası bu kadar yemyeşillik olmamalıydı dedirtiyor insana bu son.Mutlu son elbette ki olmalıydı.Bu kadar karamsarlığa düşmüşken bir gülücük atmalıydık; ancak bu kadar da abartı içinde kalınca şaşırıyorsunuz. Sanki az önce şırıngayla cebelleşen, intihara kalkışan esas kızımız değilmiş gibi filmin sonunda kızımıza elinde kuş uçurtup, çocuk şarkıları söyletiveriyorsunuz.

Hıh...Kitapta aşk? Var elbette. Eroin aşkları ve yanında platonikler...

Kitabı okumayanlardan özür dileyerek bir merakımı belirteyim: Sahi Anıl ne yaptı acaba?...

 
Toplam blog
: 27
: 2491
Kayıt tarihi
: 08.06.06
 
 

Tuna kimya mühendisidir, işletme mezunudur, iş güvenliği uzmanıdır; ancak işi bunlarla alakadar o..