Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

16 Ekim '08

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Erzurum' luya göre"pirpirim çorbası"(semizotu)

Malzemesi

1 demet pirpirim (semizotu)(semizotu kıyılmadan lütfen bol suda çalkalayarak yıkanır ki kum toprak kalıntısı kalmasın temizliğine kanaat getirilince kıyılır.yıkanıp süzülür.)

4su bardağı kaynamış ılık su

2, 5 yemek kaşığı zeytinyağı

İri 1 diş sarımsak(dövülmüş )

1, 5 silme yemek kaşığı un

½ limon suyu az tuz

(ben çorbayı etsiz yemem denirse su kaynarken 2tablet et suyu ilave edilir)

Hazırlanışı:

Yıkanıp kıyılmış süzülmüş semizotu tencereye su konup kaynatılır 10dakika kaynayınca suyuyla robot veya blendra dökülür 1, 2 dakika karıştırılır un sarımsakla 1 dakika harmanlanıp tencereye boşaltılır.Ateşte bir iki kaynayınca ateşten alınıp limonsuyu gezdirilir tuzuna bakılır servise hazırdır

 
Toplam blog
: 151
: 1010
Kayıt tarihi
: 13.02.08
 
 

Kısaca öğretmen ve öğretenim. Yaşamayı yaşarken öğrenmeyi ilke edinmenin dustur olduğuna inananla..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara