- Kategori
- Türk Mutfağı
Erzurum' luya göre"pirpirim çorbası"(semizotu)
Malzemesi
1 demet pirpirim (semizotu)(semizotu kıyılmadan lütfen bol suda çalkalayarak yıkanır ki kum toprak kalıntısı kalmasın temizliğine kanaat getirilince kıyılır.yıkanıp süzülür.)
4su bardağı kaynamış ılık su
2, 5 yemek kaşığı zeytinyağı
İri 1 diş sarımsak(dövülmüş )
1, 5 silme yemek kaşığı un
½ limon suyu az tuz
(ben çorbayı etsiz yemem denirse su kaynarken 2tablet et suyu ilave edilir)
Hazırlanışı:
Yıkanıp kıyılmış süzülmüş semizotu tencereye su konup kaynatılır 10dakika kaynayınca suyuyla robot veya blendra dökülür 1, 2 dakika karıştırılır un sarımsakla 1 dakika harmanlanıp tencereye boşaltılır.Ateşte bir iki kaynayınca ateşten alınıp limonsuyu gezdirilir tuzuna bakılır servise hazırdır