Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '08

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Beyin salatası

Beyin salatası
 

beyin heryaştaki insan için besin değeri yüksektir


Malzemeler:

2tane iri koyun beyni inekte olabilir

1/2demet dereotu

2, 3 tane salatalık (yıkanmış küp şeklinde(küçük)doğranmış

1çay kaşığı kırmızı biber

1, 5 yemek kaşığı zeytinyağı

½ limon suyu, az tuz

4su bardağı haşlama suyu içine 1tatlı kaşığı tuz

5, 6 tane kıvırcık marul (olursa 2 tane kiraz domates)

Hazırlanışı:

Tencereye su ile tuz ve kevgirde üzerine su tutulmuş beyinleri koyup ateşte 10 dakika kaynatılır süzülür az ılınması beklenir dikkatlice kesilirler.Bol suda yıkanmış marullar servis tabağına yerleştiriliryıkanıp eğik ince kesilensalatalıklar ustalıkla marulların arasına gizlenirler. Marulların üzerine hazırlanmış beyin serilir yıkanıp kıyılmış dereotu beyinlerin üzerine serpilir.cam kasede karılan tuz limon suyu biber karışımı da dereotunun üzerine boca edilirken ;varsa kiraz domates 4de bölünerek süs olarak kullanılabilir , servise hazırdır.

 
Toplam blog
: 151
: 1010
Kayıt tarihi
: 13.02.08
 
 

Kısaca öğretmen ve öğretenim. Yaşamayı yaşarken öğrenmeyi ilke edinmenin dustur olduğuna inananla..