Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '22

 
Kategori
Mizah
 

ERZURUM FIKRALARI

ERZURUM FIKRALARI

Coronadan dolayı pek sokağa çıkamıyoruz çıksak dahi çift maskelerle sakınarak yürüyoruz..Evde oturduğumuz şu günlerde sizleri biraz gülümsetmek istedim.Selam ve saygılar.

NAHİDE ÇELEBİ

Anarşinin yoğun olduğu zamanda Erzurumdan Karsa giden ve Karstan Erzuruma gelen otobüsler durdurulup arama yapılıyor. Erzuruma gelen bir otobüs gençler tarafından durdurulur gençlerin bir kısmı arkaya bir kısmı öne kontrol için gider. Önde oturan bir yolcuya gencin biri “ola sen müslümanmısan he ağabeci ele ise salâvatın getir bahim genç “Eşhedu enlailaha illallah” diye başlar soru soran genç sözünü keser ve arkaya bağırır  “ola Behran hele gel bah bu gavat doğri mi ohir yanlış mı” der.

Müslüman geçinip, mangalda kül bırakmayan, Müslümanlıkla ilgisi olmayanlara atfen yazılmış güzel bir fıkra.

ANAN KARNI KÂBE Mİ?

Osman Bey adama sormuş  “gardaş gaç gardaşsan” adam “sekkiz” Osman bey “hele adlarını say bahim “ adam başlamış söylemeğe “Hacı Anşa, Hacı Ali, Hacı Veli Hacı Hüsam, Hacı Fadime, Hacı İrbaham, Hacı Hafız, Hacı Dürdane “ diyince,  Osman bey sinirlenmiş ve “Ola gavat senin anan garni Kâbe mi? Her çıkan Hacı olmuş” der.

BİZDE CERİYAN NE ARİR

Evin kızı hastalanmış komşu geçmiş olsuna gelmiş nasıl oldu da böyle hastalandı diye sormuş ev sahibi “ anam dün size gelmişti ya orada cerayana gapılmış “ misafir sinirlenir ve “viş toprah başan bizde cereyan ne arir sende bülirsen ki biz gaz labbasıynan aydınlanirıh iftiraci” der.

BAHTIMKİ BU G....Ü BİR YERDEN TANİRAM

Adam yeni evli pısırık ve korkak hanımına kendisini güçlü kuvvetli göstermek ister her gün gelip “of bögün garşıma üç külhanbeyi çıktı dövdüm vudum vs “övünür hergün bu tekrarlanır kadını n canına tak der bigün eşi erkek kılığına girer kocasının geçeceği köşede bekler elinde bıçak kocası yanına gelince bıçağı çekip “ola dur herıfmisen” kocası”he ağabeci  vallaha herifem “der ve başlar titremeye “ola seni öldürmiyecağam ama her dediğimi yapacahsan” kocası “he ağabeci ne dersen yaparam” kadın pontolonunu sıyırır poposunu açar ve “ola öp burayi, bahim” adam denileni yapar kadın “burada yarım  saat behliyip  eve ele gidecahsan “ der ve eve gelir kıyafetini çıkarır .yarım saat sonra adam gelir rengi bembeyaz olmuş başlar  anlatmaya  üç kişiyi hakladım dövdüm diyince karısı sinirlenir ve “niye ele yalan söğlirsen herıfın g...nü öptün” adam “sen nerden bülirsen” kadın “o herif bendım kılık değiştirdim” diyince adam kafasına vurur ve “ola izanımi s....im bahtmki bu g.....ü bir yerden taniram” der.

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..