Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '09

 
Kategori
Futbol
 

Eski Açıktan Galasataray Sivas Maçı

Eski Açıktan Galasataray Sivas Maçı
 

Galatasaray- Sivas


3 günde 2 Sivas maçı 1 mağlubiyet ve bir beraberlik. Bunun savunulacak hiç bir yanı olmasa bile ben takımıma sonuna kadar güveniyorum. Galatasaray bu kadar tepkiye rağmen yinede iyi top yaptı sıkıntısı ise hucümda etkili olamamasıydı. Lincoln ve Kewell gibi hücuma dönük futbolcuların yerine gelen savunma ağırlıklı oyunculara ek olarak Arda'nın takımı yönetmeye çalışmasıyla birlikte kendi görevini yapamaması bu maçdaki kötü görünen oyunun başlıca nedenlerinden.

Maçı Sami Yen'den izlediim ve özet görüntülerini izleyemedim , ama bir çok yan hakem hatası oldu. 2 maçta yapılan bu yan hakem hataları Galatasaray'a pahalıya patladı. Tabiki herşeyi sakatlara veya hakemlere bağlamakta yanlış olur. Ayhan'ın topa basamamasını, Baroş'un kişisel oyununu ve Sabrinin beceriksizliğini unutmamak lazım. Asist alamayan Baroş devamlı kendi gitmeye çalışınca sürekli top kaybetti. Öte yandan top dağıtmada son derece acemi davranan Ayhan takımı sürekli yavaşlattı. Ayhan'ın kendine gelip görevini birazcık daha dikkatli yerine getirmeli.

Sabri sağ tarafı tutmakta çok ama çok zorlanıyor. Transfer sezonu kapanmadan bir sağ bek alınmalı ve takıma bir an önce monte edilmeli. Sivasspor maç boyunca bir atak yapabildi ve onuda gol yapmasını bildi. Onları tebrik edecek bir durum göremiyorum. İstanbul takımları ile rakabete girebilmesi için pilot takım seçilen ve daha fazla korunan Sivas takımı(Sivas'ın diğer Anadolu takımları ile olan maçlarını izleyince anlarsınız) bu maçtada sürekli korundu. Kimse kimseyi korumasın ve kayırmasın!

Yan hakem hakkında o kadar çok şey yazabilirimki yaptığı hatalar, verdiği acemi kararlar ve özellikle veremediği karalar için sürekli orta hakeme bakarak karar vermesi herkesi çileden çıkarttı. Orta hakem için söylecek birşey yok elinden geleni yaptı ve iyi bir maç yönetti. Turu geçeceğimize inanıyorum çünkü takımın hırsı bu maçla birlikte ikiye katlandı. Ama unutmamalıyız ki kupadan daha önemli bir lig maçı bizi bekliyor.

Şu takımın TSL lider olması Türk futbolunun ne kadar içler acısı bir halde olduğunu gösteriyor. Nasıl Yunanistan 2004 Avrupa kupasını alıp futbolun zevkinin içine ettiyse bu Sivas'ın oynadığı oyunda ondan farksız. Buna kimse de birşey demesin!

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 42
: 2128
Kayıt tarihi
: 21.05.08
 
 

1982 Ankara doğumluyum. Üniversite eğitimimi yurtdışında tamamladıktan sonra bir süre yurtdışında..