Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '15

 
Kategori
Tarih
 

Eskiden dünyaya hükmederdik; şimdi herkesin hükmettiği olduk

Eskiden dünyaya hükmederdik; şimdi herkesin hükmettiği olduk
 

Eskiden çağları değiştiren bu millet; şimdi günden habersiz...


Sence de öyle değil mi? Yalan mı söylüyorum? Eskiden dünyaya hükmederdik. Şimdi herkesin hükmettiği olduk. Biz İstanbul’u aldık. Batı, dünyayı… Biz Bizans’ı ele geçirmekle övünürken… Onlar, bütün islam’ı esir etti.

Eskiden dünyaya hükmederdik.Kanuni, tek bir fermanıyla, Fransa’da, dans etmeyi tam 200 yıl yasakladı. Şimdiyse, eloğlu milyonlarca kilometre uzaktaki yıldızları fetederken; biz, birbirimizi yemekle meşgulüz: “ Din dersi seçmeli mi olsun, zorunlu mu? “ Giderek muhafazakarlaşan toplum, neredeyse Engizisyon mahkemelerini kuracak!

Seyit onbaşı, 270 kiloluk mermiyi kucaklayalı, tam 100 yıl oldu. Ama hala bununla övünür dururuz. Dünya, yıldız savaşlarının, robotları çarpıştırmanın derdinde… Biz hala bedelli askerlik peşindeyiz! Raporlar alarak askerden kaçmaya çalışıyoruz. Aynen Mehter takımı gibi… İki ileri bir geri… İki ileri bir geri…

Onlar uzaya turist taşımaya başlamışken; biz uçak yapıp yapmamanın müzakeresindeyiz. Adamlar, şoförsüz otomobille, konuşan bilgisayarı buldu. Biz hala % 100 yerli bir araba yapamadık.

Ama dinlersen laf çok! Amerika’yı bile biz keşfettik de, dünyaya duyurmadık sadece! “ Türk’ün Türk’ten başka dostu yok “ nasılsa!... Öğrenseler ne olacaktı değil mi?!

Velhasıl, eskiden dünyaya hükmederdik. Şimdi herkesin hükmettiği olduk. İyi hissediyorsan kendini, “ En büyük biziz! “ diye naralan… Lakin, gerçekler hiç de öyle söylemiyor. Bana inanmıyorsan, dön dünyaya bak. Alem dünyayı zapt etmiş, sen küçük hesaplar peşinde... Küçük olsun, senin olsun değil mi?!

Ah şu Türk kafası!

 

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..