Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '14

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Espadrillerle etkileyici kombinler yaratmanın 6 yolu

Espadrillerle etkileyici kombinler yaratmanın 6 yolu
 

Katalan Pirene kaynaklı, 4000 yıllık geçmişleriyle moda tarihine adını yazdıran espadriller, yine muhteşem bir dönüş yaptı! Malzeme olarak pamuklu ve keten kumaşların kullanıldığı, tabanı iple örülerek oluşturulan bu basit ama rahat ayakkabılar, özellikle son 2 sezondur yine çok popüler.

Hem beylerin hem bayanların gardıroplarından bir türlü çıkaramadığı espadriller, tarih boyunca da, ünlü isimler tarafından tercih edilmiş bir moda efsanesi aslında.

 

Humphrey Bogart, Grace Kelly, Salvador Dali

Humphrey Bogart, Grace Kelly, Salvador Dali

 

Ve son 2 sezondur, ünlü tasarımcıların farklı malzeme ve model alternatifleriyle, bizlere sunduğu espadrillere olan ilginin giderek arttığını ve hızla, bu rahat seçimlerin sokak modasını etkisi altına aldığını görüyoruz.

Peki bu 4000 yıllık geçmişi olan espadrilleri, günümüz modasına nasıl uyarlayacağız? Espadrillerle başarılı kombinler oluşturmak, göz kamaştırıcı stiller yaratmak için birkaç basit ipucunu sizinle paylaşmak istiyorum.

1- Tasarımcılar her ne kadar modellere çeşitlilik katmaya çalışsalarda, espadrillerin özelliği doğal olmaları, doğal görünmeleri. Bu nedenle kıyafetinizi seçerken, pamuk, keten gibi doğal malzemelerden yapılmış olmalarına dikkat etmelisiniz.

2- Tercihiniz düz espadrillerden yanaysa ve sokak stilinizde rahatlığı ön planda tutuyorsanız, askeri, denizci ya da safari temalı kıyafetlerinizle çok uyumlu ve casual bir görüntü yakalayabilirsiniz. Kıyafetinizde kullanacağınız aksesuarlarınızın da, stilinizin uyumunu bozmaması için, daha rahat ve abartısız parçalar olmalasına dikkat etmelisiniz.

3- Espadrillerin yakıştığı bir diğer malzeme ise denim kumaştır. Skinny jeaninizi, kot şortunuzu, eteğinizi, gömleğinizi ya da tulumunuzu, bu doğal ayakkabılarla rahatlıkla kombinleyebilirsiniz.

4- Espadrillerin modern kesimli, gömlek elbiselerin ve A kesimli ya da düz kesimli spor elbiselerin altında da çok alımlı ve güzel durduğunu söylemem gerekir.

5- Farklı bir kombin yaratmak istiyorsanız, deri ile espadril uyumunu da deneyebilirsiniz. Deri ve espadrilin bir araya gelmesiyle oluşan denge, stilinize cool bir hava katacaktır.

6- Zarif ve şık bir görüntü sergilemekte, bu efsane ayakkabılarla mümkün tabii ki. O zaman topukları biraz yükselterek, dolgu topuk espadrillere geçiş yapmanız gerekiyor. Bu modellerin de tartışmasız çok rahat olduklarını belirtmek isterim. Günlük sokak stilinizde rahatlıkla kullanabileceğiniz topuklu modellerini de yine doğal malzemelerden yapılmış kıyafetlerinizle ve jeanlerinizle kombinleyerek, stilinize biraz feminenlik katabilirsiniz.

Hadi gelin, bu tarih kokan, rahat ve hafif ayakkabılar sokak modasında nasıl yer almış, birlikte bakalım. 

 

es1

 

es8

 

es11

 

es13

 

es15
 
 
 
Espadrillerle oluşturulmuş diğer farklı kombinleri ve bu sezonun değişik espadril modellerini görmek için "espadrillerle etkileyici kombinler oluşturmanın 6 yolu" yazısına tıklayabilirsiniz.
Moda haberleri ve trendlerle ilgili yazılarımın devamını okumak için Pimood a tıklayabilirsiniz.
 
 
 
 
Toplam blog
: 188
: 221
Kayıt tarihi
: 14.04.14
 
 

Ben Pınar. Yıldız Teknik Üniversitesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği bölümünü bitirdikten s..