Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '06

 
Kategori
Meslekler
 

Esrarkeş askerler

Esrarkeş askerler
 

Bugün ulusal bir gazetenin " Askeri birliğe APS ile esrar servisi " başlıklı haberinde Eskişehir 1.Taktik Hava kuvvet komutanlığında görevli bir pilot subay ve 8 assubayın esrar kullandıkları gerekçesi ile ordudan tart edildiklerini okuyunca şaşırdım. Şaşkınlığımın nedeni askerlerin esrar içmeleri ile ilgili değildi. Askerler de insandı ve hata yapabilirdi; Nitekim hatalarının karşılığı cezayı çekmişler ve askeri şura kararı ile ordudan tart edilmişlerdi.

Küçük bir araştırma yaptım neydi bu esrar denilen uyuşturucu ? Esrar içende ağız kuruluğu, gözbebeklerinde genişleme, yüzde kızarma, kalp vuruşu ve nabızda artış, kan basıncında yükselme belirtileri ve esrar içimine müteakip duygu durumunda da değişiklik yaşatır. Elem ve haz arasında geniş bir duygu yelpazesi oluşur; Kısa süre sonra canlılık ve neşe ardından kaygı ve tedirginlik dönemi olur. Zaman zaman aşırı neşe, konuşma ve hareketlilik, çağrışım ve düşünce artışı hızlanması, algılama ve tasarım gücünde fasılalı canlanmalar görülür. Esrar kullananların " İyi yolculuk " (good trip) adını verdikleri kendilerini mutlu görme durumu her insanda ortaya çıkmaz; Çoğu kez bulantı, kusma, endişe, kaygı sıkıntı belirtileri " Kötü yolculuk " (bad trip) yaşanır. Görme halisilasyonları olabilir, zaman ve mekan algısı bozulabilir. Bünyesinde bu fırtınaları yaşayan biri herhalde esrarı mesai saatinde içmez içemez. Esrarın mesai dışında içilmesi o kişinin suçunu mazur gösteremez . Esrarı Türkiye de sadece askerlermi içmiştir ? Sosyete de hergün kokain eroin, esrar partileri yapılırken bu haberin manşette yer almasının anlamı ne olabilirdi?

Bu gazetemiz esrar içenleri manşetten verirken; sosyal ve ekonomik sorunları nedeniyle intiharlarını, yaşam ve onur savaşı veremeye çalışmalarını neden manşetten vermez? Assubaylar belediye işçileri kadar maaş almalarını; Görev koşulları ve sorumlulukları kendileri ile kıyaslanamıyacak birçok devlet memurundan daha alt derece ve kademeden göreve başlatılmalarını faks, mail ve dilekçe ile protesto etmeye hazırlandıkları bir dönemde haberin verilmesinin bir tesadüf olup olmadığını düşündüm. Basında genel olarak " Askeri şura disiplinsizlikleri ve irticai faaliyetleri nedeniyle üç subay yedi assubay ordudan tart edilmiştir " özet haberinin dışında bu kadar kapsamlı bir tart haberi ile karşılaştınızmı? Yanıtınız HAYIR mı? o halde sizde benim kadar bu habere ve zamanlamasına şaşırmalısınız.

 
Toplam blog
: 45
: 10277
Kayıt tarihi
: 17.10.06
 
 

1948 Edremit doğumluyum.Kara Kuvvetleri personel okulu ve Dicle üniversitesi sosyal bilimler Sevk ve..