Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Eylül '07

 
Kategori
Futbol
 

Estağfurullah sayın Çakar

Estağfurullah sayın Çakar
 

Aslında hepimizce çok ( ! ) iyi bilinen ve üzerinde gerekli gereksiz herkesin ahkam kestiği, futbol üzerine yazma gereği duymamıştım.

Ta ki; FİFA kokartlı hakemimiz iken TV yorumculuğuna geçerek Türk Spor Basınına adını altın harflerle ( ! ) yazdıran Ahmet Çakar' ın " Türk Spor Basını terbiyesizdir, bende dahil olmak üzere " gibi tuhaf beyanını duyuncaya kadar.

Çoook böyyük yorumcunun bu görüşüne katılmamakla beraber, tüm futbol olaylarının içinde olduklarına kalıbımı basarım. Her futbolseverin çok iyi bildiği ama yorumcu böyyüklerimizin üzerine alınmadığı ülkem futbolunun gidişatına bir bakalım...

Meğerse; eleştiri hakkını kimler kullanabilir, kim kimi nereye kadar eleştirebilir, sınırı varmıdır, nerde başlar nerde biter, yapıcı mı yoksa yıkıcı mı olmalıdır sınırını belirleyenler ( kendi deyimi ile ) Ahmet Çakar gibileriymiş!

Meğerse; Futbol Federasyonu' nu, kulüp başkanlarını, teknik adamları, futbolcuları ve taraftarları her maç sonrası tahrik edenler yerden yere vuranlar ( kendi deyimi ile ) Ahmet Çakar gibileriymiş!

Meğerse; takım on biri nasıl kurulmaldır, kimler asil kimler yedek kalmalıdır, oyun sistemi ne olmalıdır, maç içinde hangi oyuncu değiştirilmelidir diye taktik verenler( kendi deyimi ile ) Ahmet Çakar gibileriymiş!

Meğerse; maçtan sonra hakemler hakkında ne denilmelidir, Merkez Hakem Komitesi mi yoksa hakem mi daha çok suçlanmalıdır, röportajların dozajı nasıl ayarlanmalıdır, kameralar nasıl çekim yapmalıdır ayarını yapanlar ( kendi deyimi ile ) Ahmet Çakar gibileriymiş!

Meğerse; fanatik taraftar nasıl susturulmalıdır, agresif futbolcu nasıl sindirilmelidir, rol kesenler nasıl mimlenmelidir, teknik adamlar nasıl çileden çıkarılmalıdır, " futbol oynamaktan başka hiç bir becerisi olmayıp, milyon dolar transfer ücreti alanlar " ağır hakaret ve eleştirilere nasıl katlanmalıdır kararını verenler ( kendi deyimi ile ) Ahmet Çakar gibileriymiş!

Her maçtan sonra yer ve mekan ayrımı yapmadan, ağzımıza geleni sayıp döktüğümüz, sonra da aşırı tepki gösterdiğimizi kabül ederek geri almaya çalıştığımız şeylere bizi alıştıran da meğerse; ( kendi deyimi ile ) Ahmet Çakar gibileriymiş!

Spor kamu oyunun beklediği itiraflar bunlardı, diğer itirafınıza gelince; estağfurullah sayın Çakar...

 
Toplam blog
: 156
: 5679
Kayıt tarihi
: 05.11.06
 
 

Söz konusu Atatürk ve Laik Cumhuriyet ise; asla tarafsız olamam! Ben; İş ve özel hayatımda Cumhur..