Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '13

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Etin pahalı oluş sebebi

Etin pahalı oluş sebebi
 

Ülkemizde son otuz yıldan sonra yöneten siyasilerin doğu ve güneydoğu anadoluda izlenen politikaların sonucu hayvancılık yetiştiricileri dibe vurma tıpkı ikibin yılında esnafın yazar kasanın Başbakanlığın önünde korumalara rağmen yere vurulması asıl orda anlaşılması gereken mesaj şuydu Türkiye 'nin gerek siyasi gerekse ekononmik anlamda bitiş noktası iflası dibe vurulma noktası idi.

Yanlış politikaların sonucu boşaltılan köylerin, halkın temel geçim kaynağı olan hayvancılık ve tarım yok edilme noktasına gelince köylerden göç eden vatandaş şehir hayatına adapte olmanın zorluklarını yaşadı. Bunda rant sağlayan çevrelerin iştahı kabarmaya başladı, Ülkemin fakir insanları ettin sofrada bulamama acısı yaşatıldı. Etin kilosu merdiven basamkaları gibi yükselmeye başladı. Kilosu kırkbin elibin tl.buluncaya kadar. AKP hükümetinin son dönemde yerinde tespitlerle yenide bu sektörü ülkenin ekonomisine kazandırma politikaları sonuçsuz kalmayacaktır. Köye dönüşüm projeleri ve terörün bitirme karalılığı sonucu hayal edilmeyecek Irak petrolü yatırım yapılcak olması dağ vaş taşlara harcanan her uçağın sörtü bombasına verilen harcam vatandaşa yatırım amaçlı doğu güneydoğu ekonomik anlamada kalkınmış bir ülke vatandaşına güvenen yönetim başarısız olma imkanı yoktur. Ettin kilosu ister istemez düşüşe geçecek veya sabit kalacak alım gücü yükselecektir. Bu anlamada köylünün zenginliği ülkenin huzuru mutluluğunun çekirdek noktası meralarımzda bomba sesi yerine kuzu sesi asker marşı yerine ozanlarımızın türküleri nenelerimizin zılgıtları dağlarımızda dalganır inşallah. Bütün amaç ve hedef bayrağımızı yükseklerin en yükseğin taşıma ortak değerimiz olmalıdır. Tıpkı istiklal savaşı muzafferiyeti ile Çanakkale geçilmez destanı şuuru iler güzel günlerin ufkunu yaşarız.

Şunu unutmamak gerekir zihniyet değişimleri yalnız kalındığıda hiçbir zaman kolay degildir. Birlikte yapıldığında tahminlerden çok daha kolay değişir. Siyaset olarak gelinen süreçte her kesimin ülkenin gelecegi için buna destek vermesi gerekir. Aksi taktirde tarihte af edilmiyecek ağır bedel vermek zorunda kalacaklardır. Eh bize de; havada bulut sen ucuz eti unut demek döşer.    

 
Toplam blog
: 24
: 479
Kayıt tarihi
: 19.12.11
 
 

Haci Nazli. Celal Bayar Üniversitesi VARLIĞIMLA KİYMETİMİ BİLMEYENLERİ YOKLUĞUMLA TERBİYE EDERİM...