Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Temmuz '08

 
Kategori
Futbol
 

Eto'o mu ? Yok artık Lebron James

Eto'o mu ? Yok artık Lebron James
 

http://img231.imageshack.us/img231/2384/aaahs0.jpg


Kimileri La Liga gol kralının nü eşine Sütlü Nuriye mi diyelim diye uğraşırken biz Fenrbahçe taraftarları yine La Liga'nın lokomotif futbolcularından Eto'o nun "Fenerbahçe'den teklif aldım dönünce değerlendireceğim" açıklamasıyla büyülenmiş gibi bakıyoruz birbirimize....

Bundan birkaç ay önce "Ronaldinho-hayali bile güzel-" başlıklı bir blog http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=100585 yazmıştım. Orada Fenerbahçe'nin Büyük Başkan YILDIRIM'la gün be gün büyüdüğünü ve onun ülküsü olan "Dünya Kulübü" olma yolunda her gün bir tuğla daha koyduğumuzu söylemiştim.

Fazla değil, o yazıdan bugüne 4 ay geçmiş ve bu sefer sözü edilen oyuncu yine dünya çapında klas bir isim ve dünyanın en prestijli liginin en katalan takımı Barça'nın oyuncusu. Bir gazete haberi falan da değil üstelik. Eto'o nun kendisi Fenerbahçe'nin teklifini düşüneceğinden bahsetmiş.

Az şey mi bu ?

Üstelik Aragones ve Guiza gibi iki şampiyon İspanyol’dan sonra.

Hep söylüyorum, söyleyeceğim de, skora endeksli ve günü kurtarmaya yönelik sonuçların ardında koşmadan gidiyor Fenerbahçe. Üstelik bunu yaparken de sadece Futbol takımını düşünerek yapmıyor.

Fenerbahçe markasının tamamını öne çıkartıyor. Nerede, Avrupa’da, Dünya’da. Spor organizasyonu nerede varsa orada.

Laf'la peynir gemisi yürümüyor. Bu takım başkan'ından taraftarına kadar elele vermiş ve dünya kulübü olma yolunda yürüyor.Bir yanında Fenerbahçe arması bir yanında ayyıldız ile.

Ve ben bu camiayı karıncalara benzetiyorum. Her daim çalışıyor, birbirleri ile her yerde yardımlaşıyor ve ağır bir yükte hep beraber taşın altına elini sokmuş hep destek tam destek felsefesiyle yürüyorlar.

O yüzden 100. yılında yüzlerce kupa ve madalya ile guiness'e başvuruyor. O yüzden futbol'da, basket’te çeyrek final oynuyor, voleybolda şampiyonluklar alıyor, boksta, atletizmde, yüzmede hep en önde. Tarihte ilk defa Olimpiyatlara masa tenisinde sporcu gönderecek kulüp olabiliyor. O yüzden de Alex'ler, Anelka'lar, Appiah'lar, Carlos'lar Guiza'lar geliyor. O yüzden Beyaz Pele'ler gidiyor, Aragones'ler gelebiliyor...

Bu yüzden Mayıs ayında 25-30 bin kombine satıyor. (Ortalama 1, 000.-dolar dan 30 milyon dolar eder. Sezon başı net gelir) Bu yüzden 15 bin kişilik salon yapıyor Ataşehir'de.

Fenerbahçe; Avrupa'nın üzerinde doğan yeni güneş...

Umarım şimdi anlaşılmıştır başkan'ın neden "Tesadüf" dediği...

Not : Bu bir Eto'o yazısı değildir.

Ahmet ÇELİKSÜNGÜ
17.07.2008

 
Toplam blog
: 252
: 936
Kayıt tarihi
: 17.03.08
 
 

74'ün İstanbulunda, Sultan şehri Üsküdar'ın, kız çocuklarına "Zeynep" erkeklerine "Kamil" adı kon..