Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '16

 
Kategori
Futbol
 

Euro 2016 Başlarken

Avrupa Futbol Şampiyonası bugün Fransa’da başlıyor. Millilerimiz ise ilk maçlarına 12 Haziran Pazar günü çıkacaklar.

Şampiyona öncesinde oynadığımız hazırlık maçları beni çok umutlandırmadı. En büyük sıkıntımız stoper mevkiinde gözüküyor. Serdar Aziz’in sakatlığı Fatih Terim’i zora soktu. Görünen o ki kulübedeki stoperlere rağmen Mehmet Topal stoperde oynayacak. Ancak kulübedeki isimler de çok formda değiller. Oysa Ömer Toprak rahatlıkla bu milli takımda oynayabilirdi. Lakin Fatih Terim, Gökhan Töre hazırlık kampında yer aldığı için Ömer Toprak’ı aday kadroya çağırmadı. Umarım bu tercih bizleri turnuvada stoperleri konuşmak zorunda bırakmaz.

Sol bekte Caner Erkin’in yeri garanti gibi gözüküyor. Fakat onun da ciddi anlamda maç eksiği var. Slovenya maçında rakibin bütün pozisyonlarının sol kanattan geldiğini unutmayalım. Oysa İsmail Köybaşı çok iyi bir sezon geçirdi. Bence bunun değerlendirilmesi gerekiyor.

Orta sahadaki bolluğa karşın bence sıkıntılı olduğumuz bir diğer mevki santrofor pozisyonu. Burak Yılmaz’ın hazır durumda olmadığı belli. Fakat Fatih Terim’in birinci tercihi yine de Burak Yılmaz. Oysa Cenk Tosun hazır durumda. Bana göre Türk Milli Takımı ilk on birinde Burak Yılmaz yerine Cenk Tosun görev almalı.

Bununla birlikte santrafor kalitemiz çok yüksek değil. Fatih Terim kimi zaman Arda’yı bu mevkide oynatıyor. Fakat Arda bir santrafor değil. O nedenle santrafor pozisyonunda farklı isimler düşünülebilirdi.

Özetle futbol duygusallık kabul etmeyen gerçeklere dayalı bir oyun. Fatih Terim’in de milli takım teknik direktörü olarak oyuncu tercihlerinde gerçekçi davranması gerekiyor.

Elbette hazırlık maçları tam anlamıyla ölçü olarak kabul edilemez. Turnuvanın havası daha farklı olacaktır. Ancak hazırlık maçlarından da çıkartmamız gereken dersler var. Eğer hatalar dikkate alınmaz ve yanlışta ısrar edilirse şampiyona bizim için iyi geçmeyebilir.

Euro 2016’da gerek milli takımımızın gerekse de diğer bazı maçların yorumunda sizlerle birlikte olmaya çalışacağım. Dileğim, milli takımımızın başarılarına bir yenisini daha eklemesi. Gönlümüz millilerimizle birlikte.

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..