Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ağustos '19

 
Kategori
Sosyoloji
 

Ev Baskını

Sizi, kendi doğduğunuz büyüdüğünüz memleketinizden aileniz tarafından kovan oldu mu hiç?

Yozgat'ın Şefaatli ilçesinden Hüseyin'i kovmuşlar yıllar önce. Hem de ailesi tarafından. Hem de babası ve ağabeyisi tarafından.

Yıllarca Şefaatl ilçesinden uzak yerde yaşıyorken miras yüzünden zorla babası tarafından şiddet uygulayarak akraba evliliği yaşayan Hüseyin ilk geceden itibaren akrabasıyla birlikte olamadan kısa süre sonra ayrıldığı için de şiddet görür ve akrabası tarafından küçük ağabeyisinin evini üç arkadaşı ile birlikte Hüseyin'i öldürmek için basarlar.

Korku içindedir Hüseyin, hem öldürülmekten hem de akraba evliliği devam etmedi gerekçesiyle yalnız bırakıldığı için yalnızlıktan!

Miras konuşu da şu; 'mülkiyet tapusu bende. bu evlilik gerçekleşir ve ortaklık devam ederse mirastan söz etmem. eğer gerçekleşmezse ortaklık da son bulur.'

Son buldu bulduruldu nitekim ortaklık, hem de acımasız bir şekilde..itibar yok edildi bir anda ve tabiri caizse sokağa terk etmişlerdi ortaklık mimarını..

Bunlar yaşanırken Hüseyin bunalıma girdi  Şefahatl ilçesinden uzak yaşaması gerekiyordu. Ailesi tarafından da reddedildiği için kardeşlerinin evinde de kalamıyor, sığıntı gibi bir orada bir burada evsiz yurtsuz dolaşıyordu aylarca.

Bir gün bir dostu'nun tafsiyesi üzerine geri dönmek şartıyla kısa süreliğine yani toparlanana kadar Hüseyin memleketine Yozgat'ın Şafaatli ilçesine ailesinin yanına gider. ailesi yani babası ve büyük ağabeyi Hüseyin'i korumaları gerekirken Şefaatli'dan uzaklaşmasını istedilir.

Aynen şunu söylediler yüzüne yanyana oturarak baba ve büyük ağabeyi; 'buradan gideceksin!'..

Ne kadar kötü şey değil mi kovulmak? üstelik kendi doğduğunuz memleketinizden, üstelik ailenizden..

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..