- Kategori
- Türk Mutfağı
Ev usulü hamburger
Alıntı
500 Gr orta yağlı dana kıyma
1 Çay kaşığı tuz (ağız tadınıza göre)
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı kabartma tozu
Kıymayı, tuzu ve karabiberi yoğurun, 6 adet köfte şekli vererek buzdolabınızda bir gün dinlendirin. Kişi başına iki hamburger yeterli. İster ızgara tavada yağsız veye çok az sıvı yağda köfteleri kızartın, isterseniz fırının ızgara göstergesinde 160 derecede onbeşer dakika altlı üstlü kızartın. Kabartma tozu köfteyi dah yumuşak yapıyor. 500 gr patatesi soyup, istediğiniz şekilde, ince kalem şeklinde veya yuvarlak biçimde kızgın yağda kızartın. Afiyet olsun, selam ve sevgilerimle..
Köfte Üzeri Garnitür
500 Gr patates kızartması
Hardal
Mayonez
Ketçap
Dilimlenmiş domates
Kırmızı soğan dilimleri
Kıvırcık marul
Salatalık dilimi
Kornişon turşu
Acı biber sosu
Hamburger ekmeğini ekmek kızartma makinesinde hafifçe kızartın, köfteleri kızartmış olduğunuz yağa biraz bandıra-bilir, lezzetine lezzet katabilirsiniz. Hardalı ekmeğin üzerine sürerek, önce köfteyi sonra tüm garnitürleri ve kızarmış patatesleri de koyun, mayonez ve ketçabı da üzerine sıkarak, hamburger ekmeğinin diğer hardallı yarısını da kapatın. Şayet benim gibi acıyı seviyorsanız, hazır acılı biber sosundan üzerine arzunuza göre sıkarak, afiyetle yiyebilirsiniz.
Dip not: 500 Gr Patates kuşkusuz hamburger ekmekleri için yeterli, ama her zaman tencere yemeği de yenmiyor, arada böyle değişikliklerde iyi olmuyor değil. Yarım kilo yerine 1 kg patates kızartması olursa bu seferde servis tabağınıza bolca patates kızarması alabilirsiniz. Koyu büyük bardakla ayran ise hamburgerle mükemmel bir uyum, veya her ne içmek isterseniz.