- Kategori
- Yemek - Mutfak
Evde İskender Kebabı yapalım

İskender Kebabı
Evde İskender Kebabını denedim ve misafirlerim tarafından büyük beğeni topladım. Şahane oldu. Pişiriliş kuralına tam uymasam da şiddetle öneririm.
Malzemeler:
½ kg. bütün et (Kuzu, dana eti)
6-7 adet tane karabiber
3-4 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
3-4 adet domates
4 -5 adet sivri biber
Pide
Sos:
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz (salça tuzlu ise katmayınız)
Üzeri için:
3-4 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Eti yıkayıp 4 su bardağı suyu ve 6-7 adet tane karabiberi ekleyerek kaynatın. Kaynadıktan sonra ateşi kısarak dana eti ise 1,5 saat kuzu eti ise 1 saate yakın pişirin. Ocaktan almadan 15-20 dakika önce 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.
Tavaya tereyağını alıp eritin ve salçaları ekleyip 1-2 dakika kavurun. Suyu ve tuzu ekleyerek kaynatın, koyu kıvamlı bir sos elde edin.
Pideleri ufak parçalara keserek fırın tepsisinde ya da teflon tavada kızartmadan hafifçe kavurun.
Pişen eti kesme tahtasına alarak yaprak gibi ince kesmeye çalışın. Genişçe bir tavada tereyağını kızdırıp etlerin iki yüzünü de hafif kızartarak alın.
Aynı tavada biberleri hafif kızartarak alın. Dörde böldüğünüz domatesleri yine aynı tavada hafif kızartın. Közleme yapar gibi.
Üzeri için olan yağı başka bir tavada iyice ısıtın. Hatta bayağı köpük köpük olsun. Yakın birazcık yani.
Servis tabağına önce pideleri koyun. Salçalı sostan üzerine gezdirerek her tarafını ıslatın. Etleri dizip domates ve biberi de ekleyin. Yaktığınız yağdan kebabınızın üzerine bir iki kaşık gezdirin.
En son yoğurdu koyarak servise sunun. Afiyet olsun.