Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '09

 
Kategori
Siyaset
 

Evet, İsrail!...

Evet, İsrail!...
 

Her taşın altında "İsrail" aramak bıktırıcı gibi görünse de, İsrail gibi, varlığını şiddete ve kargaşaya borçlu bir ülkenin her taşın arkasında aranması şart..

Milliyet'in haberine göre, Arap dünyasının aydınları Türkiyedeki son kargaşa ortamının "İsrail işi" olduğunu düşünüyormuş. Aslında, bunu düşünmeyen var mı?

Açıkça söylense de söylenmese de, Türkiyenin istikrarsızlaşmasının her şekilde İsraile yarayacağını dünyayı ve bölgeyi okuyabilen herkes düşünüyor.

Türkiyenin bölgede güçlenmesi, İsrail'in güçsüzleşmesi anlamına geliyor çünkü... İsrail'le Türkiyenin bölgedeki durumu, evin "öz oğlu" ile Anadoluda "day geldi" diye hitap edilen "yaban"ın eve hakim olma mücadelesine benziyor.

Bu iki gücün birbiriyle çatışmaması mümkün değil.. Bunu en iyi bilen de hiç kuşkusuz siyonist İsrail devleti.. İsrail, PKK güçlü olduğu sürece, bölgede Türkiye açısından kendini hep güvende hissetti.. Çünkü, Türkiye kendi meselesiyle o denli meşgul oluyordu ki, başını kaldırıp bölgede neler olduğuna bakamıyordu.

İsrail'in sürekli "cuntacı zihniyetlerle" işbirliği halinde oluşu da bundandır. 28 Şubat aktörlerinin en büyük mütttefikleri kimdi? Tabii ki, İsrail..

AK Parti iktidarının "One minute" çıkışı dahil, İsraile karşı tutumu ortada.. Daha doğrusu, bu iktidar, öncekilerden farklı olarak, başını kaldırıp bölgesine bakmaya başladı. İlk gördüğü de, İsrail'in Gazze'de yaptığı zulümdü elbette..

Ne Filistin, ne de Kudüs bizim ilgi alanım dışında kalamaz. Bunlara ilgisiz kalan bir Türkiye'nin bölgede en küçük bir insiyatif alması beklenemez. Hal böyle olunca, bölgeyi parmağında oynatan İsrail için başını kumdan çıkarmış bir Türkiyeden daha tehlikelisi yoktur..

Dünyada PKK'yı desteklemekten en büyük menfaati sağlayacak ülke hangisidir derseniz, bu sorunun cevabı her zaman İsrail olacaktır. Hem, Türkiyenin bölgede etkin bir aktör olmaktan çıkarılması ve hem de böylece asla vazgeçmedikleri "arz-ı mevud" hayallerine erişmeleri için...

Son yıllarda çevresindeki ülkelerle barış ve işbirliği çerçevesini genişleten Türkiye, İsrail'in alanını daraltıyor. İsrail, bu durumdan kurtulmak için, en iyi bildiği şeyi "fitne ve terörü" desteklemeye devam edecek...

Terör endüstrisinden beslenen ve terörün bitmesini hiç istemeyenlerin Türkiyedeki temsilcileri, olsa olsa İsrailîn Türkiye distrübüterleri olabilir.. Asıl nemalanan kaynak İsraildir..

Türkiye devleti, daima bunu dikkate almalıdır ve zannediyorum alıyor!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..