Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '17

 
Kategori
Siyaset
 

Evet dersen melek hayır dersen şeytansın

Evet dersen melek hayır dersen şeytansın
 

Başlığa bakıp eyvah bu arkadaşımız da sapıttı mı dediniz? Bilmediğim konularda asla ahkâm kesmem ki, hele yol gösterici Kur’an ve Yaradan’ın söylediklerine karşın şirk koşacak olanlardan da değilim.

Yalakalık had safhaya ulaştı, artık ne yapacaklarını şaşırdılar; yediden yetmişe herkes boy gösterme sevdasında. Ellerine silahları alıp, meydane çıkarak hayır diyecekleri tehdit edenlerden sonra "hayır" diyecekleri “şeytan” yerine koyanlara şükür mü desek acaba?!

*Meşru olan bir eylemin farklı bir düşüncede iseniz  meşrusuzlaştırılmasında büyük  bir problem yok mudur sizce?

*Herkesin özgür iradesi var ancak bu irade evet diyenler için. Hayır afişi asanlara gözaltı ve para cezası, silahla gösteri yapanlara salıverme hediyesi. Bu nasıl iştir anlayamadık bir türlü.

*Dini Siyasete  alet edersen işte böyle kendini bir halt zannedenler de çıkar meydane açar bayramlık ağzını.

Efendim Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy Twitter hesabından buyurmuşlar ki: “ şeytana sen nasıl şeytan oldun” diye sormuşlarmış, o da “bütün melekler evet dedi ben hayır dediğim için” demiş. Vay canına ne büyük bir bilgi. Eeee sonra ne olmuş? Bu çok bilmiş zat tepkileri alınca, yazdığını silivermiş.  Madem arkasında durmayacaksın niye yazıyorsun diye sormazlar mı adama?! Ama hangi adama değil mi???

*“Suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verilecek bir cevabım var. Lakin bir lafa bakarım laf mı diye. Bir de söyleyene bakarım adam mı diye?”. Diyen Mevlâna’nın söylevinin ikinci yarısına bakarsak sorumun cevabını  anlayabiliriz.

*Sanatçı Bülent Ortaçgil, okuduğunu anlayan bir insanın ‘evet' demesi mümkün değil demiş.

Peki biz ne kadar okuyoruz? Gazete okumayan bir toplumun “anayasa” düzenlemesi hakkında ne kadar bilgisi olabilir? Bu yeni düzen ne getirir, ne götürür bilen kaç kişi?

Bu sorulardan sonra konuyu bu bağlamda şuraya bağlıyorum:

*Efenim bir de padişah torunumuz Nilhan hanım, pardon “ Nilhan sultan” son zamanda medyaya teşrif edip bayağı da bir meşgul ettikten sonra bu parlamenter sistemin canlarına yettiğini ifade buyurarak dedesinin mirasını gerekirse AİHM gidip söke söke alacağını ifade ettiler. 

*Ancak dedesi padişah 2.Abdülhamit  için Napolyon’un “Benden daha zengin tek insandır” dediğini iddia etmişlerse de 2. Abdülhamit doğduğunda Napolyon’ un öldüğü tarihsel veridir.

Bakınız şekil “a” da görüldüğü gibi kendi dedeleri hakkında dahi doğru bilgi sahibi olmayan bu hanım sultanımızın “ parlamenter sistem” hakkında ne denli bilgisi vardır merak edilesi bir durum doğrusu?

****

*Bir de şu var bakınız (bu bakınız*lar da fazla mı oldu ne) devletin başbakanı  çıkıyor ""PKK 'hayır diyor, FETÖ hayır diyor,  HDP 'hayır' diyor, onun için 'evet' diyoruz. 'Hayır'cılara bakın ona göre kararınızı verin diyerek  yönlendirme yapıyor. 

*Bölücülüğe 'evet' diyen, FETÖ'ye 'evet' diyenlere millet dersini verecek diyor.

*Bu konuşma “hayır” diyenler bölücü fetöcü anlamına gelmiyor mu?

Şimdi cahil vatandaş bu durumda ne yapar sorarım?!  Pes artık, bu kadarı da olmaz ki be kardeşim, bir rahat bırakın insanları artık.

İşte bu yüzden toplum bölünme noktasına gelmiştir. Kavga kıyamet bu yüzden.

*Ne yazık ki ülkemizde özgür ifademizi gösterme hakkımızı kullanamıyoruz. Trump seçildiğinden beri ülkede karşıt olanlar devamlı gösteride, okullar dahil buna ancak hiçbir müdahale yok. Oradaydım ve gözümle gördüm. Kızımın doktora yaptığı New Jersey / Rutgers üniversitesinin bahçesinde sadece 4 polis ve iki polis arabası hepsi bu. Protestolarını yapıp dağılıyorlar. Bizde  gaz, su, cop ne ararsan var.Neden bizler de dünya vatandaşlarının normal hakları olan özgür ifademizi gösteremiyoruz?

*Haa bu arada aç parantez diyorum ( kızım üniversiteden başlayarak bütün okullarını burslu okumuş ve şimdi de doktorasını burslu yapmaktadır. Yani dişinle tırnağınla, hani başkaları gibi değil bilinsin istedim! Bize sadece manevi destek için oraya bir süre ziyaret düştü o kadar.) kapa parantez.

***
Dönelim meselemize: biraz sükût istiyoruz, birazcık sükût…Hergün hergün televizyonlarda aynı şeyleri tekrar etmenizden bıktık usandık kardeşim. Kafamız ütülenmekten yamyassı oldu. Eee bir de başka birileri de konuşsun azıcık, değişik birileri olsun hayatımızda yaa değil mi?

Rahat bırakın ki, insanlar dağılan kafalarını bir toplasınlar

****

Hâdiye Kaptan

 
Toplam blog
: 467
: 145
Kayıt tarihi
: 16.05.11
 
 

Güzel Sanatlara tutkulu, Türk sanat müziği hayranı,  deniz ve İstanbul âşığı şiiryazar bir fâni....