- Kategori
- Aşk - Evlilik
Evlendikten sonra eşimizi aldatmak zorunda mıyız?

Severek evleniriz. Bir ömrü paylaşmayı isteriz. Hayatımızın kadınını veya erkeğini bulduğumuzu düşünürüz. Peki hayatımızı paylaştığımız insanı neden aldatma ihtiyacı duyarız? Aldatmanın altında yatan nedenleri hiç düşünmeyiz. Genellikle erkekler aldatır ve erkekliğin bir ölçüsü görürler. Hiç aldatmayan yok mudur? Tabi ki vardır. Bir ömrü mutlulukla paylaşan birbirini aldatmayan eşlerin sırrı ne acaba?
Aldatma sadece biri ile birlikte olmakla olmaz. Karşısınızdaki insana dürüst davranmadığınız, yalan söylediğiniz zamanda onu aldatmış olursunuz. Aldatmanın bence çok fazla yolu ve çeşidi vardır.
Bir insan aldatıyorsa evliliğinde eksik olan yönler var demektir. Arayıpta bulamadığı eksiklikleri başkalarında arar. Belkide bunun farkında bile değildir. Normalde aklında altatma olmasa bile aldatan insanlar yok mu? İçgüdüsel olduğunu düşünenler aslında hayatındaki eksiklikleri arıyorlar. Karşısındaki insanda onu çeken sebepleri düşünse hayatındaki eksiklliklerin beklentilerin neler olacağını anlayacaktır. Belkide bu beklentilerini eşine anlatsa sorun çözülecek ve aldatmak zorunda kalmayacaktır.
Bir insan eşinden neler bekler. Anlayış, sevgi, ilgi bekler. Hayatını paylaştığı insanla yaşamının verdiği mutluluğu hazzı duymak ister. Aynı yaşam tarzından keyif almayı bekler. Birlikte eğlenmek, birlikte üzülmek, birlikte sevinmek ister. İyi ve kötü günde yanında olacağına inanmak ister. Bunların arasında eksikler olursa o zaman insan başkalarına yönelir. Ruhu okşanmadığı zaman ruhunu okşayacak birini arar. Eğlenmek için yalnız kalıyorsa kendi ile eğlenecek birini arar.
Aldatan ve aldatılan eşler arasında sorunlar büyür gider. Eşimizle konuşmamanın, hayatı paylaşmamanın sonucudur biraz da aldatmak veya aldatılmak. Aldatmak yerine o insanın gururunu onurunu düşünerek ayrılmak çok daha dürüstçe bir davranıştır. Ayrıldıktan sonra istediğiniz gibi hayatı yaşarsınız. Daha önce saygı duyduğunuz o insana eşinize karşı vicdanınızda rahat olur.
Evliliğiniz içinde eşinizle dertlerinizi paylaşamıyorsanız yalanlar başlar. Derdini size anlatamazsa yaptığı işler hakkında yalan söyler. Bu da bir aldatmadır. Hoşunuza gitmese bile eşinizi dinlemeli ve destek olmasınız. Yanlış olan bir şey varsa yanlışlığı ve sizin buna niye karşı çıktığınızı uygun bir dille anlatın. O zaman yalansız ve dürüstçe ilerleyen bir ilişkiniz olur.
Eğer bir ilişki içinde aldatmalar başladıysa o ilişki zaten bitmiştir. Mutluluğu başka yerde arayan insanı yanınızda tutmak için çaba harcamayın. O yolunu çizmiştir. Bırakın kendi yolunda ilerlesin. Sizde kendi hayatınıza yeni bir yön verin. Aldatılmaya karşı aldatmak bana çok saçma geliyor. Karşımdaki beni aldattıysa benim için onun kişiliği, onuru, saygınlığı kalmamıştır. Aynı şeyi yaparak niye kendimi onun seviyesine indireyim ki diye düşünüyorum. Benim onurum herşeyin üstündedir. Sizde böyle düşünün ve kendinizi aldatılmanın acısı ile yanlışlara sürüklemeyin.
İlişkileri bir ömür boyu sürdürmek yada bitirmek bizim elimizdedir. Bunun için tek gereken iyi bir iletişim kurmak ve birbirinize karşı açık olmanızdır. Birbirinizi aldatmayın. İhtiyacınız olan herşey eşinizde var. Eşinizi hayatınızın bir parçası olarak görün. Eş kavramı dışında birbirinizin arkadaşı, sırdaşı, sevglisi olun. Eşinizin herşeyi olun ki kimse kimseyi adatmasın.