Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Temmuz '21

 
Kategori
Hukuk
 

Evlenen Eski Eş Nafaka Alır Mı

Nafaka kavramı, geçimlik, hayatını devam ettirebilme olanağı olarak bilinmektedir. Boşanma sırasında da mağdur olabileceği düşünülen tarafa diğer eşin maddi destek vermesini medeni kanun yasası uygun görmektedir. Nafaka alıcı tarafın evlenmesi durumunun ispatı halinde nafaka ödemesi kesilmektedir. ir.

 Evlenen Eski Eş nafaka Alabilir mi?

 Boşandıktan sonra nafaka alarak geçimini sağlayan eş evlendikten sonra alamamaktadır. Eğer iyi- kötü niyet gereği evlenen eşin nafaka almaya devam ettiği tespit edilebilirse nafakayı ödeyen tarafın şikayet ederek bunu durdurma hakkı bulunmaktadır. Evlenen eski eş nafaka almaya devam eder mi Türk medeni kanununda belirlenen nafaka alma hakkı 176/2 maddesi uyarınca, haksız alınıyorsa durdurulabilmektedir. Ancak nafaka alıcının evliliğinin ispatlanabilmesi şartı bulunmaktadır. Medeni kanun nafaka ödenmesini süresiz olarak yoksul tarafa vermiş bulunmaktadır. Yeniden evlilik koşulları arasında önceki evliliğin yasal olarak sonlandırılmış olması gerekmektedir. Her hangi bir şekilde evlilik ve nafaka devam ediyorsa kusurlu taraf dava edilebilmektedir. Cerensumer.av.tr internet adresini günün her saati ziyaret edebilir en doğru kaynaktan destek alabilir, sorunlarınızı çözebilirsiniz.

 Nafaka Çeşitleri Nelerdir?

 Boşanmalardan sonra gündeme gelen nafaka üç çeşit olarak bilinmekte ve tedbir, iştirak ve yoksulluk nafakası olarak adlandırılmaktadır. Nafaka alıcı taraftan nafaka ödemesinin kesilebilmesi için, maddi olarak iyileşmesi, hayatını devam ettireceğine inanılması gerekmektedir. Tedbir nafakasını ihtiyaç sahibi taraf talep edebileceği gibi hakim de tarafların maddi durumları, gelirlerini göz önünde bulundurarak bağlayabilmektedir. İştirak nafakası ise müşterek çocuğu bulunan eşler arasında söz konusu olmaktadır. Velayet durumuna göre çocuğun ihtiyaçları, eğitimi gibi temel giderlere göre tayin edilmektedir. Yoksulluk nafakası ise Türk medeni kanunu 176.madde çerçevesinde yürütülmektedir. Yoksulluk nafakasının kaldırılma nedenleri arasında eski eşin yeniden evlenmesi bulunmaktadır. Ayrıca yoksulluğun aşılmış olması ya da nafaka alacaklısının haysiyetsiz hayat sürmesi de nafakanın kesilme sebebi olarak belirlenmiştir. Nafaka ödeyen taraf, eski eşin evliliğini kanıtlayarak, nafaka bağlanması için açılan dosyaya itirazda bulunarak nafakanın kaldırılmasını talep edebilmektedir. Adana Boşanma Avukatı Ceren Sümer Cilli nafaka konusunda uzman bir avukattır. 

Avukat Ceren Sümer Cilli

www.cerensumer.av.tr

 
Toplam blog
: 9
: 80
Kayıt tarihi
: 10.12.20
 
 

Avukat Ceren Sümer Cilli 1989 Yılı Mersin , Tarsus doğumludur. İlk, orta ve lise eğitimini Adana'..