Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '15

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Evli karı koca neden beraber yatmak zorunda?

Evli karı koca neden beraber yatmak zorunda?
 

Her şeyden önce böyle bir zorunluluk var. Belki de hiçbirimiz mecburi haller dışında bugüne kadar eşimizden ayrı, ayrı odada ya da ayrı yatak serip yatmamışızdır.

Birlikte yatmak evliliğin gereği gibi bir şey. Çok zengin entelektüel kişilerde istisnai durumlar olsa da normal evlilikte karı koca birlikte yatar.  İmkânlar nedeniyle (ev dardır, yatak yoktur, fakirlik falan) böyle olsa da maddiyattan ziyade bu konu kültürel daha da önemlisi nikâh kültürü nedeniyle böyle. Allah huzurunda karı koca ömür boyu bir yastığa baş koyma sözü vermişlerdir. Eşinden ayrı yatamazsın. Başta eşin olmak üzere herkesin aklına neler neler gelir.

Ya bunlar tamam da konuya Allah kanunu gibi bakmamak lazım. Ayrı yatarsam eşim artık kendisini sevmediğimi düşünecekmiş. Ne cehalet! Sağlık ve rahatlık için eşler medeni bir şekilde anlaşarak iki ayrı yatakta yatabilirler.

Sanki beraber yatınca her gün beraber mi oluyoruz? Daha sağlıklı ve daha rahat olur. İmkânlar müsaitse odalar bile ayrı olabilir. Birbirlerini arzuladıkları zaman yine beraber yatarlar. Bu, medeniyettir. Kocan dahi olsa bazen yalnız yatmak istersin. Onunla rahat edemezsin. Serbest olmak istersin.

Kim icat etmişse geri görüşlü birisiymiş. Biz kültürlü medeni insanlarız. Eski zamanlardan kalma böyle saçma mecburiyetlere uymamalıyız. Ne demek ömür boyu bir yastıkta kocamak. Sanki matah bir şey. İnsan bıkar ya! Yine berabersin. O da bir yastığa baş koymak sayılır. Biraz ayrı yat. Birbirini özle. Adamı yatak odanın kapısında yalvart. Kapıyı aralık bırak. Aşk oyunları oyna!

Bir yastığa baş koymak evlilikte bağlılık ve aşkı anlatıyorsa tamam da böyle ölünceye kadar aynı yatakta horul horul… Çok ilkel bir şey! İnsanlar evliliğe böyle saçma sapan eski zaman alışkanlıkları yüzünden karşı. 60-70 yıl kocamla beraber yatmak zorundaymışım. İnsan bunca zaman kendinden bile rahatsız olur. Sadakatin birlikte yatmayla ilgisi yok. Aynı yatakta birlikte yatarken bile sadakatsizlik yapabilirsin.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..