Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mayıs '18

 
Kategori
İlişkiler
 

Evliliği Kurtarma Yolları 1. Seri: Ayrılık Kazasından En Az Hasarla Kurtulma

Evliliği Kurtarma Yolları 1. Seri: Ayrılık Kazasından En Az Hasarla Kurtulma
 

Ayrılmak istemiyorum: Ayrılığın tanımı hepimizin zihninde farklı olabilir. Ben ayrılığın “kötü kullanılan bir araçtan, küçük bir kaza ile sağlam şekilde çıkmak” olduğunu düşünüyorum.

Yaralarımız var evet ama ölmedik.
Yaşam bize ikinci bir şans verdi. Belki de yeniden başlamak için bir fırsat. Bu kazayı yaşayan dünyadaki ne ilk ne de son insanız.

Kendimizi bırakamayız, bırakmamalıyız.
Yapmamız gereken şey; yaralarımızı sarmak, iyileşmek ve düştüğümüz yerden eskisinden de sağlam kalkıp yola devam etmek.

Hatalar/ Yanlış gidenler
 Öncelikle yaşadığımız ilişkiye saygı duymalıyız. Hiç yaşanmamış gibi davranmak yerine iyi ve kötü yönleriyle olayların dışından sakin kalarak bakmaya çalışmalıyız.

Yaşanmışlıkların üstünü örtüp unutmaya çalışmak cazip görünse de uzun vadede aynı şeylerin tekrar yaşanmasına sebep olabilir. Kendi adımıza düzeltmemiz gereken yönlerinde var olabileceğini görmeli ve kabullenmeliyiz.

YAS
Ayrılığın “Sezen Aksu şarkıları” aşamasıdır ve bu en zor aşamadır. İlk an ki kızgınlık geçmeye başlar. İki kişilik hayata olan alışkanlık duygusunun yerini yalnızlık hissi alır.

İçimizde tam da bu anda ortaya çıkan boşluk özlem duygusunu harekete geçirir. Bu duygusal karmaşada atılan geri dönme adımları maalesef genelde başarısızlıkla sonuçlanır.

Böyle zamanlarda sizi bu noktaya getiren nedenleri düşünün.Kendi değerinizin farkına varın ve yapılan haksızlıklara göz yummayın.

İYİ DOST
Etrafınızda ayrılığın yaralarını sarmanıza yardım eden dostlarınız varsa gerçekten çok şanslısınız.

Bu durumda yalnızlık hissi daha katlanılabilir bir hal alır.Arkadaş arkadaşın en iyi psikoloğudur bazen.

Dostlarınızdan destek almaktan çekinmeyin.

AFFETME / KENDİNE DÖNME
Zamanın en iyi ilaç olduğunu göürürüz son olarak. Geçmez sandığımız şeylerin geçtiğini ve hiç bitmeyecek sandığımız duyguların bile bittiğini. Hem onu hem kendimizi affederiz. Herkes kendi hayatına ve mücadelesine geri döner.

Kazanın yaraları iyileştikten sonra, yarım kalan yolumuza devam etme vakti gelmiştir. Evliliği kurtarmak, yaşamak yaşamın devamını getirmek. Yaşam çokta uzun olmayan bir yol, geç kalmamanız dileğiyle…

 
Toplam blog
: 10
: 145582
Kayıt tarihi
: 01.01.14
 
 

Aşk ve sevgiyi harmanlayarak blog yazarlığı yapıyorum. Doğal tedaviler, sağlık ve ek olarak ilişk..