Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '07

 
Kategori
Kitap
 

Evlilik psikolojisi

Evlilik psikolojisi
 

Henüz evli değilim, ama evlenmeyi planladığım bir kız arkadaşım mevcut. Nevzat Tarhan'ın bu kitabına elim bir türlü gitmiyordu açıkçası, kitap ismi evli insanlara yönelik geliyordu çünkü. Ama geçen gün bir cesaretle elim kitaba gidince ve 2.5 saat içerisinde zevkle ve bazen de şaşırarak okuyunca önceki tereddütlerimde pişman oldum açıkçası. Her ne kadar süper bir insan olup, kitabın içeriğindeki mükemmel şahsı bedenimde barındırsam da biraz faydalı oldu, derrrmişim :) (Şaka maka hakkında böyle düşünebilen insan var mı acaba yeryüzünde merak ederim arada sırada, yakınlarıyla karşılaştım ama bu kadar yoktur umarım...)

Gerek flört gerekse de evlilik dönemi adına çiftlerin birbirini anlamalarında en önemli etkenin açık iletişim olduğunu söylüyor Nevzat Tarhan. İlginç tespit ve istatistiklerle de süslenmiş görüşler. Aklıma gelen bazı alıntıları da aktarmak isterim:

- ABD'de erkeklerin eşlerini aldatma oranı %70, bayanların eşlerini aldatma oranı ise %25
- Severek evlenenler ve görücü usulü evlenmelerde boşanma oranı eşitmiş
- Türk ve İslam kültürü mutlu aile kurmak adına pozitif gelenekler barındırıyor
- Kişilerin sevgiyi gösterme şekilleri ve sevgiyi algılama şekilleri birbirinden farklıdır. Bu nedenle, eşinizin sevgiyi algılama tarzı ne ise bu şekilde sevginizi ifade edin.

Daha fazlası için, adres belli -> bütün kitapçılarda...

 
Toplam blog
: 13
: 547
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

Adım Muzaffer ama kısaca herkes Muzo der. Muz diyenlerde var beni kızdırmak için, arada kızsam da so..