Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '12

 
Kategori
Futbol
 

Ey Fenerbahçe!!! Neden bu kadar zorlandın? Kayserispor'a yenildin sen

Ey Fenerbahçe!!! Neden bu kadar zorlandın? Kayserispor'a yenildin sen
 

Ziraat Türkiye kupası ikinci çeyrek final karşılaşmasında Fenerbahçe ile Kayserispor Ankara 19 Mayıs Stadyumunda karşı karşıya geldi.

İlk dakikalardan itibaren Kayserispor'un baskısı dikkat çekiciydi. Özellikle Nordin Amrabat çok hırslı ve istekli oynadı. Ambrabat, bir kontrataktan 44. dakikada takımını öne geçiren golü attı. (0-1)

İkinci yarının başında 47. dakikada Kayserispor Emir Kujovic'in attığı golle farkı ikiye çıkardı. (0-2)

Bu golden bir dakika sonra Fenerbahçe, C. Baroni ile farkı bire indirdi. (1-2)

90+2'de Fenerbahçe Sow'la eşitliği sağladı. (2-2)

Karşılaşma berabere tamamlanınca maç uzatmalara kaldı. Bu dakikaya kadar Kayserispor gerçekten çok istekli ve çok hırslıydı. Maçı hakeden taraftı. Semih Şentürk, Sow ve Gökhan'ın bazı hareketleri maçı olumsuz etkiledi ve gereksiz bir şekilde futbolcular gerildi.

Uzatma dakikalarında da sonuç değişmeyince maç penaltılara kaldı.

Penaltılar sonucunda 2011-2012 Ziraat Türkiye kupası ikinci çeyrek final maçında Fenerbahçe Kayserispor'u çok çok zorlanarak da olsa yenmeyi başardı.

Maçın özeti buydu fakat çok daha önemli gerçekler vardı. Fenerbahçe'nin bu kupada bahtsız olması, futbolcuların da gerçekten zorlanmalarının gerekçesiydi. Eminim ki maçı izleyen herkes bunu net bir şekilde anlamıştır.

Kendilerini sürekli, "Türkiye kupası için uğraşmıyoruz ki, ne yapacağız kupayı alıp?" diyerek teselli eden taraftar, takımlarının neden bu kadar zorlandığını bu maçta umarım anlamışlardır.

En son 82-83 sezonunda kupanın sahibi olan Fenerbahçe, gayet istekli fakat çok kısır bir futbol ortaya koydu. İnanılmaz pas hataları, anlaşmazlıklar, alan savunmasındaki başarısızlıklar, pozisyon eksikliği, isabetsiz şutlarla "büyük takım" çizgisinden bir hayli uzaktaydı.

Daha önce de birkaç kez final oynayan Fenerbahçe kupayı kazanamayıp, yıllar süren kupa hasretine son verememişti.  Bakalım yarı finalde durumlar neyi gösterecek...

 
Toplam blog
: 17
: 684
Kayıt tarihi
: 29.02.12
 
 

 Baskı, yönlendirme ve nasihatin kendine olsun. Yürü bakalım.     ..