Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '15

 
Kategori
Futbol
 

Ey Fenerbahçeliler! Madem bu kadar çok yendiniz... O zaman neden Galatasaray daha başarılı?

Ey Fenerbahçeliler! Madem bu kadar çok yendiniz... O zaman neden Galatasaray daha başarılı?
 

Hadi söyleyin bakalım. Neden Galatasaray daha başarılı? Kaytarmak yok ama. Delikanlı gibi...


Ne zaman " Galatasaray'ın Fenerbahçe'den daha başarılı olduğunu " yazsam; Fenerbahçelilerin verebildiği tek cevap; galibiyetler açısından takımlarının Cimbom'a 144 - 122 üstün olduğu... İyi de beyler! Kupalar, galibiyet başına alınmıyor ki! Tek tek maç kazanmak, hiçbir takımı şampiyon yapmaz!

Ben diyorum ki: Lig şampiyonluklarımız ve TSYD Kupası sayılarımız eşit... Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Avrupa'da yapılan maç sayısı ve elde edilen başarılar açısından Galatasaray'ın Fenerbahçe'ye karşı ezici bir üstünlüğü var. En çok gol atan ilk 4 arasında Fenerbahçeli futbolcu yok. İlk beşin; 3'ü Galatasaray, 1'i Trabzonspor, 1'i Fenerbahçeli... 

Adamlar diyor ki: " Galibiyetlerde 144 - 122 öndeyiz! " Hasbin Allah velivem vekil! Bununu adı elmalarla armutları birbirine karıştırmak değilse; ya futboldan anlamıyorlar ya matematikten haberleri yok!

Yazdıkların yalan, diyebilir misiniz? Hayır. Rakamları çarpıttığımı iddia edebilir misiniz? Mümkün değil. Resmi istatistikler, ulaşabileceğiniz her yerde ellerinizden öper! Fanatiklik yaptığımı öne sürebilir misiniz peki? Karşınızdaki adam rakamları konuşturuyorsa, bunu söylemeniz, fena halde komik duruma düşürür sizi...

E geriye ne kaldı? Neymiş efendim. Fenerbahçe Galatasaray'ı 22 kez fazladan yenmişmiş!.. Peh, peh, peh! Aman da ne büyük başarı! Fenerbahçe her yıl Galatasaray'ı tüm maçlarda yense de, kupalar; istikrarlı başarı gösteren takımlara veriliyor. Öyleyse yaptığınız, kendini avutmaktan başka neye yarayabilir ki? Hem, yazdıklarımla takımınıza haksızlık yapıyorsam, yalancı çıkararak cezalandırın, ağzımın payını verin diyorum. Ne ortada bir yazı var, ne de sözlerimi çürütebilecek bilimsel bir yaklaşım... Varsa yoksa kuru gürültü!.. Ona da benim karnım tok!

Sorum net: Ey Fenerbahçeliler! Madem bu kadar çok yendiniz... O zaman neden Galatasaray daha başarılı?

Türk futbolunun gelmiş geçmiş en büyük futbolcularından Fenerbahçe aşığı Rıdvan Dilmen bile: " Türkiyenin en başarılı takımı Galatasaray." derken; çıkıp da bunun tam tersini iddia etmeniz, sadece içinizi rahatlatabilir.

Gerçekler ortada. Gücünüz yetiyorsa, bunu değiştirin. Tabii lafla değil, icraatla... Bu yolu seçmeyenlerin kestirmeden gidip, sadece yüksek sesle bağırması; yalnızca züğürt tesellisidir!

Her gün sabah akşam yenseniz de, Galatasaray daha başarılı... Bunu ben değil, rakamlar söylüyor. Tabii onlarla aranız iyiyse... Matematiğin dilinden anlayanlar, göz göre göre haksızlık yapamaz. 

Tabii ki Galatasaray daha başarılı... Aksini iddia eden, ispatlamak zorunda söylediklerini...

Hodri meydan! Kim ne biliyorsa, döksün eteğindeki taşı... Akıl akıldan üstündür. Kim bilir, belki de ben anlamıyorumdur futboldan... Öyleyse vurun cehaletimi yüzüme. Ben burada bekliyor olacağım sizi...

Bakalım kim ne söyleyecek? Sonunda Türk futbolu kazansın. Çünkü biliyorum ki, hepimiz onu çok seviyoruz; tuttuğumuz takım fark etmeksizin...

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..