Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '15

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Eylül ayının pozitif düşüncesi: Nitelikleriniz ve yetenekleriniz nedir?

Eylül ayının pozitif düşüncesi: Nitelikleriniz ve yetenekleriniz nedir?
 

Eğer isterseniz hayatınızda her şeyi yapabilirsiniz. Özellikle de nitelik ve yeteneklerinizi biliyorsanız. Zeka seviyesi, ortamı ya da eğitimi ne olursa olsun herkes bunlara sahiptir.  
 
 
İçsel Güçleriniz
 
Genelde, insanların mutsuzluğu hayatta başarmak için gerekli nitelik ve yeteneklere sahip olmamalarından değil, gerçek güçlerini oluşturan bu üstünlükleri tanımamalarından ve/ya da kullanmamalarından ileri gelmektedir.
 
İnsanlar o kadar zor durumlarla karşılaşabilir ki, kendilerinden kuşku duyabilir, sorunları yüzünden takıntılı olabilir ve şanssız olduklarını düşünebilirler. Bazen, bu durumdan kurtulmak için kendilerini yeterli görmezler çünkü bu duruma gelmekten kendilerini sorumlu tutarlar. Bu nedenle, hatanın kendilerine ait olduğuna ya da hayatta başarmak için gerekli niteliklerinin eksik olduğuna kendilerini inandırırlar.
 
Oysa ki, zor bir durumda kaldığımızda, niteliklerimizi o kadar da kaybetmemişizdir!
Bu anlamda, zorluk içerisinde olan insanların durumu incelendiğinde, çoğunlukla başarısızlık nedenlerinin yetenek eksikliğinden değil, sadece zayıflıklarına odaklandıkları, yani güçlerine odaklanmadıkları için ortaya çıktığını görüyoruz. Hatta bu güçlerini fark ettiklerinde, onları kullanmaya cesaret edemediklerini ya da ifade etmeyi ve kullanmayı bilmediklerini görüyoruz.
 
O halde başarının ilk adımı kendini suçlamamaktır! Kendini küçük gören sağduyu ile hareket edemez.
 
Tekrarlıyorum: bir insanın hayatı ne kadar çekilmez olursa olsun, hayatını iyiye götürmek için, her tür içsel yeteneğe sahiptir.
 
Belirli bir alanda, herkesin üstünlüğü, zekâ seviyesi ve tecrübesi farklıdır. Size verebileceğim en güzel nasihat kendi iç hazinelerinizi keşfetmeniz ve onları geliştirmenizdir!
 
Toplam blog
: 16
: 185
Kayıt tarihi
: 01.09.15
 
 

1967 yılında Muğla Dalaman ilçesinde dünyaya geldim, ilk ve Orta Eğitimimi Dalaman ilcesinde, Lis..