Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
352
 

Ezogelin çorbası tarifi

 Malzemeler :

* 3 çorba kaşığı kırmzı mercimek
* 3 çorba kaşığı pirinç
* 3 çorba kaşığı bulgur
* 1 soğan
* 3 çorba kaşığı un
* 2 çorba kaşığı salça
* 3 çorba kaşığı tel şehriye
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* pulbiber
* nane
* su
* sıvıyağ

 

Hazırlanışı :

İlk olarak mercimek, pirinç ve bulgur ayrı bir kapta haşlanmaya alınır. Diğer tarafta tereyağı eritilir. Üzerine sıvıyağ ve doğranmış soğan eklenerek sotelenir. Daha sonra üzerine un ilave edilir. Bir süre sotelendikten sonra üzerine şehriye eklenir. Sonrasında içerisine nane ve salça ilave edilerek kavrulma işlemine devam edilir. İyice kavrulunca üzerine önce soğuk, sonra sıcak su verilerek kaynaması beklenir.(Pirinç ve mercimeğin de içinde su olduğu hesap edilerek su eklenir.) Kaynayınca üzerine haşlanmış pirinç, mercimek ve bulgur eklendikten sonra tuzu ve baharatı ayarlanarak pişmeye bırakılır.



 http://www.lezzetlisirlar.com/corbalar-ezogelin-corbasi-tarifi.html

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 471
Toplam yorum
: 16
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 1749
Kayıt tarihi
: 17.02.14
 
 

34 yaşında, 1 kız, 1 erkek olmak üzere 2 çocuk annesiyim. Ev hanımı olduğumdan yemekler ile aram ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster