Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '11

 
Kategori
İnternet
 

Facebook öldü yaşasın Google Plus

Facebook öldü yaşasın Google Plus
 

Gmail kullanıyorsanız, gmail penceresinin sol üst tarafında +Siz başlıklı bir link göreceksiniz. Oraya tıklayıp, gelecek sayfayı açtığınızda Google+ ile tanışacaksınız. O sayfayı onayladığınızda siz de Google+’lı olacaksınız ve artık Gmail sayfasında +Adınız görünecek.

Google, Google Wave ile başaramadığını Google+ ile bir kez daha deniyor ve Facebook’u tahtından indirmek için bir adım daha atıyor.

Google+, kimi işlevlerinin görsel yapısı ve terminolojisi farklı olsa da bilgi akışı, fotoğraf izlenmesi ve sayfa görünümü gibi birçok açıdan Facebook’a çok benziyor. Google+, Facebook’un son 5 yılda aşama aşama yaptığı değişikliklerle geldiği noktanın biraz daha ilerisini ilk versiyonunda sunuyor.

Internet sayfalarında Google+, +1 linkiyle yerlalıyor. Facebook’un ve medyanın geç keşfettiği bu uygulama Google+ için başlangıçta önemli katkı sağlayacak.

Facebook’un oyun erişimleriyle sağladığı kullanıcı potansiyelinin farkında oldukları için Google+ da CityVille gibi oyunlara erişimi sağlıyor. Belki de yakında FarmVille de Google+ erişimiyle açılacak.

Google+, Facebook’u tahtından edemese de tahtını sallayacaktır. Facebook tekelinden sıkılanlar için “Facebook öldü, yaşasın Google+” deme zamanıdır.

Telefonda Android uygulamasını yüklemeye çalıştığımda ilk günden bugüne kadar henüz ülkemizde kullanıma açılmadığı bilgisiyle yüklemeye izin vermiyor. Google+ Türkçe ama uygulamasının Türkiye’de kullanılmasına izin yok. Bu bir çelişki olsa gerek…

Blognot:
Milliyet sayfalarında +1 linki olmasına karşın Milliyet Blog’da henüz yok.

Aydın Tiryaki

Ankara, 1 Ekim 2011

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..