Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '17

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Faiz - Kredi Bataklığında Psikolojisi Bozulan Türkiye

Faiz - Kredi  Bataklığında Psikolojisi Bozulan Türkiye
 

 
TBB verilerine göre kredi ve kredi kartı borcunu ödeyemediği için yasal takibe düşen kişi sayısı son beş yılda 2 milyon 919 bin 852 kişiye ulaştı. Son beş yılda farklı borçları nedeniyle birden fazla yasal takibe düşenleri bir kez dikkate aldığımızda rakam 2 milyon 745 bin 197 kişi oluyor. Kısacası kredi ve kredi kartı borcu nedeniyle son beş yılda yaklaşık 3 milyon kişi icralık oldu.(1)
 
Dış durumunda kredi ile sıfır ev-araba-eşya almış, İç durumunda da Faiz bataklığına batmış, evinde bir dilim ekmeğe muhtaç insanlarımız var maalesef... DEVLET HALKIMIZI FAİZ BATAKLIĞINA DÜŞÜREN, MÜSLÜMANIN AHİRETİNİ YAKAN BANKALARA DUR DEMELİ
 
Geçenlerde banka kredisi ile ev almış, sıfır eşya almış bir ailenin durumuna tanık oldum. Tabi bu aile banka kredisini ödeyemiyor. Ödeyemeyince eve alınan sıfır eşyaları ölü fiyatına millete satmak için çabalıyor. Şimdi sormak lazım tabi? Ayağını yorganına göre niye uzatmadın? Millete gösteriş için açıldın, açıldın. Ne gerek vardı bunlara... Biz Müslümanlar Rabbimizin izin verdiği rızık çerçevesini niye kabul edemiyoruz? Niye daha fazlasını istiyoruz? niye azıyoruz?
 
Bir anımı daha paylaşmak istiyorum: iş arkadaşımı bir bankadan kredi bölümü personeli aradı dedi ki; şu kadar krediniz hazır! iş arkadaşımda banka personeline dedi ki; ya siz benim neyime güveniyorsunuz da bana bu parayı veriyorsunuz soruyorum size??? hakikaten çok enteresan bir hal ile karşı karşıyayız! Bankalar şu an herkese Bedava para dağıtır gibi kredi veriyor.. Acaba Müslümanları köleleştirme tuzağı mı bu merak ediyorum?
 
110.371 KİŞİ HAPSE GİRDİ
Bugün itibarıyla bankaya borcu olan vatandaş sayısı 25 milyon. Bu kişilerin 2 milyon 670 bini hakkında icra takibi söz konusudur.
Son 16 yılda 110.371 kişi “taahhüdü ihlal” suçundan hapse girmiştir. Bu suçun cezası 3 aya kadar hapistir.
2010-2014 yılları arasında “ödeme şartını ihlal'' gerekçesiyle 1 milyon 179 bin dava açılmış, bunun 725 bini mahkumiyetle sonuçlanmıştır. Bu rakam Cumhuriyet tarihinin rekorudur.
2012 yılında icra iflas kanununda yapılan değişiklikle ev eşyalarının haczine sınırlama getirilmiştir. Fakat ev veya işyeri eşyaları haczi acımasızca sürdüğü günlerden kalan icra iflas kanunu 340. maddeye istinaden verilmiş ödeme taahhütleri vardır ve bunlar yerine getirilmediği için binlerce insan taahhüdü ihlal hapis cezalarıyla karşı karşıyadır.
Toplumun çok büyük bir kesiminin, ödeyemediği kredi kartı, banka kredisi, senet, çek borcu ile ilgili ödeme taahhüdü bulunmakta ve birçok kişi ödeme gücü olmadığından hapis cezası almış durumda ya da almak üzeredir.(2)
Sonuç olarak çok vahim bir tabloyla karşı karşıyayız. Millet kredi üzerine kredi çekiyor. Hiç kimse ayağını yorganına göre uzatmıyor. Çevremizde ekonomik kriz sebebiyle yok olan, cinnet geçiren o kadar çok aile var ki. Açıkçası halk batıyor. Görüntüde arabası, evi var gözüküyor millet ama gerçekler öyle değil. Emin olun bu tip zengin gözüken insanların evlerinde yiyecek bir dilim ekmek yok. Bu yazım kesinlikle siyasi maksatlı değildir. Ben sıradan bir vatandaşım sadece acizane eli kalem tutan, yazan. Gözümün önünde milletimin battığını görüyorum. Ben aciz bir vatandaş olarak bu tabloyu görüyorsam devlet hayli hayli görüyordur heral. Görüyorsa bir şey yapmıyorsa işte o zaman çok büyük vebal altındadır.        
 
    KAYNAK
 
(1) http://www.yabancilargazetesi.com/ekonomi-haberleri-akp-kalkindikca-millet-batti-3631.html
(2) http://www.sozcu.com.tr/2016/ekonomi/vatandas-borc-bataginda-1156259/
 
 
Toplam blog
: 358
: 662
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

4 Aralık 1982'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğdu.Tavşanlı Fevzi paşa ilköğretim okulu,İmam h..