Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '07

 
Kategori
Astroloji
 

Fala inanmak...

Fala inanmak...
 

Fala inanır mısınız?

Ben inanmam.

Ama zaman zaman hani, "Hiiiiççççç magazin programı seyretmem" diyenlerin kendilerini ve çevreyi kandırdıklarının farkında olmadıkları gibi, gözüm kayıverir gördüğüm yerde. Okurum. Ama çok da inanmam açıkçası.

Astroloji bilimine inanmadığımdan değildir bu. Bilmediğim konularda ahkam kesmeyi sevmem pek. Bilim dalı olarak saygı duyarım, ama "günlük fal" dediler mi... İşte ona pek inanasım gelmez.

Düşünsenize, evlisiniz ve falınızda "Bugünlerde hayatının erkeği ile karşılaşacaksınız" yazıyor. Nasıl yani?

Ya da çok yolunda giden bir ilişkiniz var, onun falında "Yeni biri ile tanışacaksınız, kalbiniz çarpacak, aşık olacaksınız" yazıyor. Gözlerinizi devire devire bakmaz mısınız sevdiğinize?

"Başınıza bugünlerde bir kaza gelecek" yazsa, inanıyorsanız eğer, eve kapanıp, seyahat planlarınızı uzun bir süre ertelemez misiniz?

Bir de "Tarot falı" bakarlar. "Çıkıyor Vallahi! Gel bak, inanmıyorsan bir dilek tut bakayım" diye size de teklif ederler. Kartlar yoruma açıktır aslında. İstediğiniz gibi yorumlayabikirsiniz. Öyle ucu açık cümleler vardır ki, inanabilirsiniz. "Evet, evet...İşte bu, bildi" diyenlerimiz hiç de az değildir.

Başı sıkıştığında falcı falcı dolaşanlar var bir de. Ve ne enteresandır ki eğitim düzeyinin hiç etkisi yoktur bu dolaşmalarda. Bakarsınız üniversite mezunu, son derece de aklıbaşında biri "Falcı macerası"nı anlatıyor. Şaşar kalırsınız. Gözünüzde canlandırmaya çalışırsınız... Son derece şık giyinmiş, kariyer sahibi o adam, falcı kadının karşısında oturmuş, ağzından çıkacak kehanetleri dinliyor. Gülmeye başlarsınız, tablo komiktir çünkü... Trajikomik.

Neden yazdım bunları?

Her gün aldığım gazetede bugün de yine gözüm kayıverdi burç sayfasına...

Aynen şöyle yazıyor; Dünyadaki olumsuzluklara takılmanız, yaşama şevkinizi kırıyor !

Gel de inanma şimdi!

 
Toplam blog
: 139
: 1916
Kayıt tarihi
: 12.04.07
 
 

Bana biri kendini anlat dese, susar kalırım. Her konuda çılgın bir istekle konuşan ben, işte o anda ..