Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '17

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Farkında mıyız? Düşünmektir insanı insan yapan

Teknoloji çağı, günümüzün en hızlı akan, yaşadığımız çağ. Kolaylık, konfor, mutluluk, bilgi edinmek hiç bu kadar kolay olmamıştı.

Karşılığında neleri feda ediyoruz farkında mıyız? Beyin fırtınası yapalım bakalım eteklerimizden hangi taşlar dökülecek. Bütün gün Laptop, bilgisayar, akıllı telefonlar, uygulamalar yüzlerce bilgi elimizin altından milyarlarca bilgi akıp geçiyor. Karşılığından farkında olmadan feda ettiğimiz insan olmanın ve düşünceler olgusu yitip gidiyor. 

En önemli kaynağımız kitaplar. Kitap olgusunun tanımını tekrar yapmak gerekir zira unuttuk

KİTAP NEDİR? 

İnsanı diğer varlıklardan ayıran en önemli meziyeti  düşünmesidir. İnsan düşünür, tartar, tartışır, eleştirir, bilgilerini yoğurur ve kara verir. Karar mekanizmalarını etkileyen en önemli araç kitaplardır. Kitap okuduğumuz zaman ufkumuz ve bakış açımız düşüncelerimiz gelişir ve değişir doğru bildiğimiz yanlışları düzeltiriz. Kitaplar bizi meslek sahibi yapar iş hayatında yıldızımızın parlaması yine kitaplar ile doğru orantılı olarak gelişir ve derinleşir. Okursak gelişiriz önce kendimize sonra etrafımıza, topluma,milletimize ve ulusumuza faydalı bir toplum hale geliriz. Okumak bizleri özgürleştirir, beynimiz çalışır mutlu oluruz.

DÜŞÜNMEKTİR İNSANI İNSAN YAPAN

Bir an olsun gözlerimizi kapatalım ve bir günümüzü düşünelim 24 saatimiz nasıl geçiyor? 8 saatimiz uykuda, 9 saatimiz iş hayatımızda ya da evde etti 17 saat geriye kaldı 7 saat kendimize ne kadar zaman ayırıyoruz ? Ayırdığımız zaman dilimini nasıl geçiriyoruz? Boş kalan ve konforumuzun kendimize ayırdığımz kısmında ne kadar kitap okuyoruz?  Türkiye de genel istatistik değerlerine göre düzenli kitap okuyan oran sadece % 2  maalesef kara bir tablo.

Televizyonda toplumu ajite eden programlar, vicdanları ile oynamak suretiyle oluşturulan içerikler, evlilik programları başlığı altında ahlak çöküntülerini olan bir durummuş gibi bizlere empoze etmeye çalışıyor. Akıllı olalım günde en az 1 saat tüm teknoloji ve TV leri kapatalım ve KİTAP OKUYALIM. Ev hanımları ya da arkadaşlar kendi aralarında sohbet ederken sohbetlerine okudukları kitaptan paragraflar anlatsın birlikte beyin fırtınası yapsın boş dedikodu yaparak kısacık ömrümüzü boşa geçirmeyelim Bu dünya kimseye kalmayacak ama biz bizden sonraki nesillere dünyayı dolu bırakalım

Düşünmek için beslenmek gerekir. Besin maddesinin ana kaynağı da kitaptır. Okumaya ayıracağımız her 1 saat bizi farklı hayatlara, hedeflere,mutluluklara götürecektir. Vücudumuza endorfin denilen mutluluk hormonu salgınacak, ruhumuz temizlenecek, belki kavgalı olduğumuz yan komşumuzu bile anlamaya başlayacağız. Hoşgörülü, ahlaklı olmayı öğreneceğiz. İçinde bulunduğumuz ruh halimizin sadece bize ait olmadığını bizim gibi bir sürü insanın varolduğunu kısacası kitapların satırlarında herbirimizin hayat kesitlerini bulacağız. Okuyalım, düşünelim, tartalım ve insana layık bir hayat yaşayalım........

 
Toplam blog
: 8
: 459
Kayıt tarihi
: 01.09.16
 
 

Rana Seyyide Uztetik  1977 İsviçre de doğdu. Orta öğrenimini İstanbul  Anadoluhisarı Ticaret Lise..