Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '13

 
Kategori
TV Programları
 

Fatih Harbiye doludizgin gidiyor...

Fatih Harbiye doludizgin gidiyor...
 

Fox TV. in yeni sezon dizisi Fatih Harbiye 2. bölümü reytinglerde her iki kategoride 2. ci oldu. Şimdilik tek rakibi Kanal D. in Arka sokaklar dizisi.

Geçen bölüm, teknede kendisini öpmek isteyen Macit’ den kaçarken, Aslı' ın başına gelenleri düşünmesi nedeniyle, denize atlayan Neriman’ ı Macit denizden çıkartır. Tekne kıyıya yanaşınca taksi ile gitmek isteyen Neriman’ a izin vermez. Arabada üşümekten ve yaptıkları tatsız konuşmalardan Neriman kriz geçirir. Arkadaşı Fahriye’ in evine bırakır, Şinasi de görür.

Macit eve dönmüş, çok tedirgindir. Pelin devamlı cep telefonunu arar, cevap vermez. Bu tatsız olaya rağmen, geceden memnun ayrılmış, Neriman’ dan hoşlanmıştır.

Ertesi gün gazetelerde “Parti denizde bitti” haber başlığı altında ikisinin yan yana resimleri çıkar. Atık Fatih’ de ve Harbiye’de okumayan, görmeyen kalmamıştır. Kahvede Faiz beyin gözünün içine sokarlar gazeteyi, o da görür. Çok üzülür. Oysa Macit, Neriman’ a söz vermişti, baban duymayacak diye.

Neriman’ ın mahalle ve okul arkadaşı Şinasi haberi okuyunca çılgına döner. Gazeteyi kaptığı gibi Neriman’ a gider. Gazeteyi suratına çarpar, Acelem var diyen Neriman’a partiye mi davetlisin, bu sefer dikkat et, suya düşme der. Ben sana dokunmaya kıyamadım, bunu bana nasıl yaparsın, hayallerimizi yıktın gibi laflar söyler. Mahalle de herkes işi namus gitti gözüyle bakar ve ileri geri konuşurlar.

Şinasi’ in kız kardeşi Aslı’ ın Emre ile hafta sonu apar-topar düğünü vardır. Bir taraftan hazırlıklar yapılır. Aslı istemeyerek de olsa sırf namusunu temizlemek için evlenmeye razı olmuştur.

Neriman’ ın dayısı Selim Bey karısına, “Neriman o mahalleden kurtulmak istiyorsa ona yardım etmeliyim” der. Ertesi gün ortağının oğlu olan Macit yönetim kurulu üyesi olarak toplantıya katılır. Toplantıda sunucu mankenler konuşulur, bu kızların sıradan olduğunu yaşayan, gerçek kadınlarla çalışması önerisinde bulunur. Herhalde yeni manken olarak, yeni tanıştığı Neriman’ ı düşünmektedir. Pelin Macit ile nişanlılık beklerken, Macit altığı yüzüğü Neriman’ ın resminin üstüne koyması manidar.

Şinasi’ in okuldan arkadaşı Özlem, okula gelmeyişini sormak için arabası ile Şinasi’ i evinden alması Neriman’ ı tedirgin eder.

Aslı ile Emre’ in düğününe giderken, babası Neriman’ a annesinden kalan bilekliği takmasını ister. O an yokluğunu fark eder her yeri aralar. Bulamaz, oysa Macit teknede bulmuştur. Bilekliği vermek için Neriman’ ın mahallesine gelir. O sırada, Neriman, Fahriye ve Şinasi kapının önünde sokaktadır. Macit arabadan iner, dördü birbirlerinin yüzüne bakarlar. Neriman bir Şinasi’ e bir Macit’ e bakar. Bölüm burada biter.

Kadir Doğulu (Macit), (Pis Yedili’ in Bayrampaşalısını düşünürsek ) Arcaoğlu Holdingin havalı patron oğlu rolü pek de yakışmış.

Neriman bence öyle pek güzel bir kız değil amma, Uzakdoğulu havasında gizemli bir de güzelliği var.

Yunus Emre Yıldırımer’ den (Şinasi) bahsetmek istiyorum. 1982 Siirt doğumlu olan Yunus Emre Haliç Üniversitesi Konservatuar bölümü mezunu komple bir sanatçı. Bugüne kadar birçok tiyatro oyunu ve dizilerde yer almıştır. Son dönemde TRT 1’de yayınlanan “Mavi Kelebekler” ve Samanyolu TV’de yayınlanan “İnsan Aldandı” adlı dizilerde rol aldı. Mart 2013 de vizyona giren “Selam” adlı sinema filminde başrol oynamıştır.

Bir Koliba Film yapımı olan Fatih Harbiye’ in yönetmeni Sadullah Celen. Şimdilik cumartesi akşamında yayınlanan dizi, tüm yeni sezon başlayınca ilk 3’ de yerini alacak gibi duruyor.

İyi seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/Cansever

 

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..