Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '07

 
Kategori
İstanbul
 

Fatih'in ahını alanlar

Fatih'in ahını alanlar
 

Ben elimdeki kitabın yalancısıyım. Duyduk duymadık demeyin Fatih Sultan Mehmet size çok kızıyor hatta beddua ediyor. Kim misiniz siz? Tapu ve Köy Kanunu’nda yapılan değişikliklerle, 19 Temmuz 2003 tarihli ve 25173 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 3.7.2004 tarih ve 4916 sayılı kanunda, yabancı ülkelerde o ülkelerin kanunlarına göre kurulan tüzel kişiliğe sahip ticaret şirketlerine de taşınmaz mal edinme hakkı tanıyan yasayı çıkaran, yürürlüğe koyan sayın yetkili büyüklerimiz.
Okuduğum kitap A.Süheyl Ünver tarafından yazılmış 1995 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından R. Tayyip Erdoğan'ın sunuş yazısıyla yayınlanmış İstanbul Risaleleri. Aşağıda aktaracağım yazı 2. cilt sayfa 158 yer alıyor.
"Fatih,İstanbul'u alıp alayla Ayasofya önüne geldiği zaman derinden derine bir inilti işitti.Sesin geldiği tarafa bir adam gönderdi.Sakalları büyümüş,hali perişan bir keşiş bulup getirdiler.Huzura çıkardılar.Korktu,teskin ettiler.Niçin hapsedildin diye sordular.Keşiş, fala da baktığını ve muhasara hazırlıkları esnasında Konstantin'in kendisini çağırıp İstanbul'u Türklerin alıp almayacağını bildirmek için remil atmasını söylediğini, remilde,İstanbul'un Türklerin eline geçeceğini bildirmesi üzerine Konstantin'in kızarak onu zindana attırdığını hikaye etti ve şimdi karşınızda duruyorum, demek falım doğru imiş dedi.
bunun üzerine Fatih de İstanbul'un kendi elinden çıkıp çıkmayacağına dair remil atmasını ve doğru söylerse mükafatlandırılacağını bildirdi. Keşiş remili attı ve şöyle dedi:
-İstanbul Türklerin elinden harp ve darp ile çıkmayacak, lakin öyle bir zaman gelecek ki ellerinizdeki emlak ve arazi azalacak, bu suretle İstanbul Türk malı olmaktan çıkacak.
Bu falın bildirdiği neticeden müteessir olan Fatih ellerini kaldırarak İstanbul'da edindiği yerleri ecnebilere satanlar Allah'ın gazabına uğrasınlar diye beddua etti"
Blog yazarından birkaç ufak bilgi:
İstatistiki bilgilere göre en fazla satış Yunan uyruklulara yapılmıştır. Yunan uyrukların aldıkları gayrimenkullerin yüzde 90’ı İstanbul, İzmir ve Bursa illerinde kilitlenmiştir.

 
Toplam blog
: 30
: 966
Kayıt tarihi
: 11.12.06
 
 

Bir nisan sabahı Eskişehirde doğmuşum. O nedenle bahar aylarını özellikle nisanı çok severim. Küçükk..