30 Haziran '08
- Kategori
- Futbol
Fatih Terim

Gönüllerin Avrupa Şampiyonu
Fatih TERİM bazı maçlarda yanlış kadro oluşturmuş olabilir, Bazı oyuncuları yanlış mevkii de oynatmış olabilir. 23 kişilik kadroyu oluştururken Mevlüt yerine Halil ALTINTOP'u tercih edebilirdi veya Fatih TEKKE'yi. Eleştiri elbette olmalı, ama dozunu kaçırmamak lazım. Bir de herşeyin bir yeri ve zamanı olduğu gibi eleştirinin de bir yeri ve zamanı olmalı. Daha da önemlisi eleştiri şahsın yaptığı işle ilgili olmalı - özel hayatı ile değil.
Yer ve zaman konusu Avrupa Şampiyonası maçlarının oynandığı sıralarda olması bakımından çok önemli. Türkiye'nin Milli Futbol Takımı'nın avrupa şampiyonası maçları esnasında bu eleştirilerin yapılması Hem Fatih TERİM'i hem de futbolcuları psikolojik açıdan olumsuz etkiledi. Psikolojik açıdan olumsuz etkilenen Fatih TERİM'de ilk oynanan Portekiz maçında hata yaptı. Futbolcular da etkilendiği için canı gönülden oynayamadılar bu maçı.
Ama Fatih TERİM ile futbolcular pes etmedi, yılmadı. Tam tersine Portekiz maçından sonra hani derler ya CAN HAVLİYLE diye. Öyle maçlar oynandı ve sonuç olarak Avrupa'nın 3. büyük takımı olduk. Başarılı olduk. Eğer bu eleştiriler olmasaydı bir de hakemler haksız yere bu kadar çok sarı kart göstermeselerdi. İspanya ile final oynayacak takım biz olurduk inanın.