- Kategori
- Yemek - Mutfak
Fava (Zeytinyağlı iç bakla)

Ege ve Akdeniz mutfağının zeytinyağlı lezzetlerinden olan ve kuru iç bakladan yapılmış olan fava et yemeklerinin yanında çok iyi gider ve meze olarak da kullanılır.
Malzemeler:
Yarım kilo iç bakla
2 adet kuru soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
1 tutam dereotu
Yapılışı:
Kuru baklalar bir gün önceden ıslatılır ve ertesi gün suyu dökülerek tekrar yıkanır. 2 adet tane kuru soğan yemeklik doğranarak sıvı yağda kavrulur.
Bir tencereye baklalar, kavrulmuş soğan, 1 fincan yağ, tuz ve baklaların üzerini iki parmak geçecek şekilde sıcak su konularak baklalar suyu çekene kadar haşlanır.
Pişen baklalar el blendırı ile çekilerek bir kaba konulur ve ılıyınca buzdolabına konularak soğuması sağlanır.
Üzerine arzu edilirse bir miktar zeytinyağı ve dereotu konularak servis yapılır.
Afiyet olsun.