Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

27 Ağustos '17

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Tatlı Yiyelim...

Tatlı Yiyelim...
 


Eğer sağlık açısından bir sakıncası yoksa lezzetli bir tatlıya kim hayır diyebilir?..


Önce bir bakalım...


Sonra mümkünse tadalım...


* Cevizli incir tatlısı için; doğrayıcıdan geçirilmiş 1 su bardağı ceviz, 1 çay bardağı toz şeker, 1 çorba kaşığı un, 1 yumurta, doğrayıcıdan geçirilmiş 1 kâse kuru inciri yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayın, üzerine ceviz parçaları koyun. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. 170 derecede cevizler renk değiştirene kadar pişirin. Üzerinde balla servis yapabilirsiniz.


* Lor tatlısı için, 500 gram lor peynirini 3 yumurta ile karıştırıp, üzerine 1 su bardağı un, 1 çay bardağı irmik, 1 paket kabartma tozu, 2 çorba kaşığı şeker, 1 çorba kaşığı margarin ekleyip yoğurun. Hamurdan küçük parçalar alıp tepsiye dizin ve 180 derece fırında pişirin. Üzerine; 4.5 su bardağı şeker, 4.5 bardak su ve yarım limonla hazırladığınız şerbeti dökün. Soğuk servis yapabilirsiniz.


* Sünger tatlısı için; 1 su bardağı yoğurt, 2 su bardağı şeker, 4 yumurta, 1 paket kabartma tozu ve aldığı kadar un çırpılır. Tepsi yağlanır, üzerine şeker serpilir ve kek hamuru tepsiye dökülüp, 180 derece fırında pişirilir. Şerbet için; 3 su bardağı şeker ve 4 su bardağı su kaynatılır. Fırından çıkan kek ters çevrilerek üzerine şerbet dökülür. Ilık veya soğuk servis yapılabilir.


* Havuçlu tahinli helva için, 1 kilo helvayı karıştırma kabında kırın. 1 su bardağı süt ile karıştırın. 1 çay bardağı fındık, 1 çorba kaşığı tereyağ ve limon kabuğu rendesi ilave edip benmari usulü eriterek karıştırın. Fırın kaplarına rendelenmiş havuçları paylaştırıp üzerine helvayı dökün. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Helvayı kaplarından ters çevirerek çıkardıktan sonra servis yapabilirsiniz.


* Bayram şekeri için, 500 gram kabukları soyulmuş badem, 500 gram pudra şekeri, 1 yumurtanın akı ve 2 çorba kaşığı kakaoyu macunlaşana kadar mutfak robotundan geçirin. Karışımdan küçük toplar hazırlayıp kakao, pasta süsü, hindistancevizi ve fıstık tozuna bulayıp renkli şekerler hazırlayın.


* Çizgili pasta için, 1.5 su bardağı süt ve 1 bardak suda 1 paket kakaolu pudingi koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Pişmeye yakın 100 gram margarin ekleyin. Dikdörtgen bir kalıba 1 sıra sade, 1 sıra kakaolu bisküvi dizip her katın arasına hazırladığınız pudingden sürün. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.


* Erik marmelatı için, 2 kilo eriğin çekirdeklerini ayırıp 1.5 su bardağı su ile yumuşayana kadar pişirin. Soğuduktan sonra süzüp tekrar ocağa koyun. 1 kilo şeker ilave edip koyulaşana kadar kaynatın. Koyulaşınca 2-3 parça limon tuzunu ekleyip, sıcakken kavanozlara doldurun. Ters çevirerek 3-4 gün beklettikten sonra serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz. 

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..