- Kategori
- Yemek - Mutfak
Sarımsaklı yoğurtlu kabak
Malzemeler:
4 orta büyüklükte kabak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kase yoğurt
2 diş sarmısak
Dereotu
Kabaklar rendelenir, tencereye alınır. Kabaklar, saldıkları suyu çekene kadar pişirilir. Sıvı yağ ilave edilip sotelenir.
İki diş sarımsak ezilir yoğurta ilave edilir.
Kabak bir kaseye boşaltılır. Üzerine yoğurt dökülür. Dereotu ile süslenir.
Bana göre; sıcak yaz günlerine veda ettiğimiz şu günlerde serinletici bir lezzet.
Afiyet olsun.
4 orta büyüklükte kabak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kase yoğurt
2 diş sarmısak
Dereotu
Kabaklar rendelenir, tencereye alınır. Kabaklar, saldıkları suyu çekene kadar pişirilir. Sıvı yağ ilave edilip sotelenir.
İki diş sarımsak ezilir yoğurta ilave edilir.
Kabak bir kaseye boşaltılır. Üzerine yoğurt dökülür. Dereotu ile süslenir.
Bana göre; sıcak yaz günlerine veda ettiğimiz şu günlerde serinletici bir lezzet.
Afiyet olsun.