Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '10

 
Kategori
Futbol
 

FB 3 GB 0 ( skor çok net)

FB 3  GB 0 ( skor çok net)
 

Fenerbahçe daha daha iyi olacak.


Dün Karabükspor – Galatasarayı yenerek bugünkü Fenerbahçe- G.Birliği maçı çok önemli hale geldi.

Maç öncesinde böyle bir hava vardı. Maç başladığında Fenerbahçe defansif olarak daha toparlanmış göründü. Defans kafasına göre takılmıyor. Artık toplu halde defans yapılıyor.

Gençlerbirliği ise ‘’defansif’’ bir futbol mantalitesi seçmiş kendine. Fenerbahçe'yi defansla durdurup, maçın son dakikalarda gol atma mantığıyla bir oyun oynadı ama Fenerbahçe'de işi bitirecek adamlar var. Bunu hesap edememişlerdi.

Fenerbahçe’nin ilk golü, Alex’in ortasında Niang’ın kafasıyla attığı bir gol vardır. Konuk takım oyun stratejinden vazgeçmedi. Bir gol atsalar maça ortak olacaklar ama Niang ceza sahasında topu ortaya çevirmek isterken top Gençlerbirliği futbolcusuna çarptı ve gol oldu. Fenerbahçe çok rahattı.

İkinci yarıda futbol adına bir şey yoktu. İkinci yarı şarkılarla türkülerle geçti. Son dakikada Santos’un golü geldi. Fenerbahçe 3’ledi.

Caner , Fenerbahçe'ye pek konsantre olamamış. Yobo ve Lugano çok iyi anlaşıyor. Gökhan Gönül çok girişkendi. Dia , isterse kaleciye kadar gider ve tehlike yaratır. Bir yere kadar gidiyor . Sonunu getiremiyor ama deplasmanlarda bize çok yarar bu futbolcu. Selçuk bu defa dikine bir futbol oynadı. Topuz hala yokları oynuyor. Aykut’un Alex inatçılığı bitmiş. Alex bu takımda 90 dakika kalmalı. Atkut Hoca da bunu anlamış.

Niang istenen bir santrafor. Bize son vuruşları iyi olacak santrafor lazımdı . Bunu da bulmuşuz. Her 10 posizyondan 8 tanesini gole çevirir. Ceza sahası dışında biraz paslı oynarsa daha iyi olacak.

Fenerbahçe önemli bir 3 puan aldı. Galatasarayı puan olarak geçti. Daha da geçer. Milli maç araları Fenerbahçe için iyi geçmiyor. Onun için Konyaspor maçı zor geçecek. Fenerbahçe Konya'ya mağlup olur veya berabere kalır . Ama sonra Galatasarayı yenip çıkışa geçer. Son 7 senedeki gibi şampiyonluk yarışına ortak olur.

Toplu halde defans yapmaya devam etmeli Sarı Kanarya'lılar. Belli ki hafta içi antremanda çalışılmış.

Hakem de kart çıkarmakta çok cimri davrandı.

Not: Gençlerbirliği maçları Fenerbahçe için çok zorlu geçmiştir. Onun için Fenerbahçe oynaması gereken gibi oynamıştır.

 
Toplam blog
: 386
: 739
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

Eskiden Ergin (yengeç dansı) rumuzuyla yazardım. . Doğruyum, çalışkanım Fenerliyim.   @Ergin Fene..