Feminizmin gücü adına / Aşk - Evlilik / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '12

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Feminizmin gücü adına

Feminizmin gücü adına
 

Evet, yapabiliriz !!!


Henüz evleneli daha geçen hafta sonu 2 ay oldu. Sürekli aktif olmayı, meşgul olmayı ve kendi geliştirmeyi seven bir insan olarak bendeniz dün eşime yapmak istediklerimi anlattım. İsterseniz bu konuşmayı hikayeci bir dille anlatayım.

Gözlerinden sanat, hayal gücü ve mutluluk fışkıran genç kadın eşine aklından geçenleri anlatmaya başladı.

Kadın- Haziran'da finaller bitince kendimi geliştirmek ve üretken olmak istiyorum.

Erkek- Nasıl yani? Anlayamadım!

Kadın-Ders çalışma olayım bitince artık, diyorum ki kendime bir blog açıp yaşadıklarımı falan mı anlatsam, bir şeyler örüp resimlerini mi koysam ya da yemek yapıp tariflerini mi yazsam diye düşünüyorum.

Erkek- Tabi ki HAYIR!.

Kadın- …

İşte bu bana göre komik hikayenin devamı şöyle gerçekleşti. Genç kadın yani ben, içsel sesimle feminist yönümle konuşmaya başladım.

Kadın- Hımm, sen öyle san. Her akşam eve gelip yemek yedikten sonra maksimum yarım saat sonra bilgisayar başına oturup kalkmıyorsun. Evleneceğiz diye yazıp çizme işimi de aksattım. Eeehh, yeter yahu. İsyan bayrağını çekiyorum arkadaşım. Güç bende artık. He-men. Ayyhh pardon. Sheraaa.

İşte ben tam gölgelerinin gücünü hissetmeye ramak kalmışken bir sesle tekrar güçsüzlerin tarafına geçtim.

Erkek- Çay koyar mısın? Bu arada lütfen bardağı tam doldur. Benim dudaklarım at dudağı mı yaf!

Kadın artık bu baskıya dayanamadı ve;

Kadın- Eeehh, yeter be. Kalk da kendin al.

Erkek- Ne dedin sen?

- ŞAAKKK.

Tabi ki böyle olmadı. Çünkü şiddet bir çözüm yolu değildir. O bakımdan bu süreç o şekilde ilerlemedi ve ben kalkıp tıpış tıpış eşime çayını verdim. Hem de onun istediği gibi bardağını tam doldurarak.

Amaaa, bu hikayeler burada bitmez. Devamı elbette gelecek :))

Beni takipte kalın…

Feminizmin gücü adınaaa…

 
Toplam blog
: 3
: 296
Kayıt tarihi
: 20.04.11
 
 

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi öğrencisiyim. Şu an özel bir şirkette muhasebe departmanı sor..