Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '13

 
Kategori
Futbol
 

Fener'e hakem freni!...

Fener'e hakem freni!...
 

Evet, tıpkı başlıkta olduğu gibi, maçın hakemi Cüneyt Çakır maçın önüne geçti!

Fenerbahçe-Beşiktaş maçının 3-3 bittiğine bakmayın, bu maçın 7-3 bitmesini önleyen hakem Cüneyt Çakır’dır.

Onu dünya çapında gösterip, sahaya sürenler, sağ gösterip sol vurmuşlardır.

Maç sonunda Fenerbahçeli yönetici Ömer Temelli’nin Twitter’den söylediği gibi, ‘Hakem Cüneyt Çakır görevini yapmış,‘ Fenerbahçe’nin önünü kesmiştir.

Öyle ya Fenerbahçe’nin önü kesilmezse, Fenerbahçe alıp başını gidecek, onu takip edenlerle arasındaki fark açıldıkça, ligin tadı tuzu kalmayacak, spor gazeteleri satmayacak, spor programları reyting almayacak…

Gelelim bu iddiamıza:

Fenerbahçe’nin iki tane golü sayılmadı!

İlk gol ofsayt gerekçesiyle sayılmayan Emenike’nin golüdür. Havadan gelen topu indiren Moussa Sow, Emenike’nin önüne bıraktı. Emenike sol köşeye gönderdi. Zırt düdük! Ofsayt gerekçesiyle gol iptal! Ofsayt olan Emenike’nin iki önceki durumudur. Emenike her ne kadar topa yükselmek istese de, her hangi bir müdahale edememiş, Beşiktaşlı bir sporcu ile her hangi bir mücadeleye girmemiştir. Bu nedenle bu pozisyon ofsayt değildir!

İkinci sayılmayan kol; sağ kanattan Caner’in kullandığı firiktik, doğrudan kaleye yöneldi. Hutchinson’a çarpan top filelere gitti. Hakem, Kuyt’un kaleciye faul yaptığı gerekçesiyle golü iptal etti. Oysa kaleci Tolga, topu müdahale edemeyince arkadan gelip Kuyt’a kendisi çarptı. Yani faul falan yok.

Maç 3-3 olduktan sonra, 89. Dakikada Fenerbahçe’nin soldan Caner’le kullandığı korner atışında, Mustafa Pekdemek kollarını yana açarak, sol koluyla topu çeldi. Kolu bedeninden yarım metre açıktı. Hakem gözünün önündeki bu pozisyonu görmezden gelerek devam etti. Ve ilk Penaltı güme gitti! Maçın +93. Dakikasında Emenike’nin ortasına yine Beşiktaşlı futbolcu Motta topa eli ile müdahale etti. Bunu öylesine profesyonelce yaptı ki, televizyondan izleyenler ellerini göğsüne birleştirdiğini sandılar. Oysa eli ile geçen topu nasıl çeldiği o kadar açık belli oluyordu. Ve galibiyeti getirebilecek bir penaltı daha güme gitti!

Sizin anlayacağınız Fenerbahçe’nin iki golü ve iki penaltısı verilmedi. Ha bu arada sol çizgide Caner’le ikili mücadeleye giren Necip’in Caner’i çekti diye ikinci sarı’dan oyundan atılması ‘da Beşiktaş aleyhine verilen bir karardı. Ancak Oğuzhan ve Ersan’ın oyunda kalmaları, Beşiktaş’ın lehine verdiği kararlardan sayılabilir. Necip’den çok daha sert fauller yapan bu iki oyuncu bir türlü ikinci sarıyı görmediler.

Beşiktaş’ın attığı gollere gelince: ilk Beşiktaş golü Gökhan Gönül’ün hediyesi! İkinci ve üçüncü Beşiktaş golleri de Alves’in hemşerisi Almeıda’ya ‘Şükran Günü’ armağanıdır(!)

Bu arada Fenerbahçe’ye ihanet eden Meirles’e de iki kelime söylemek gerekiyor. Senin bu takımda ne işin var?

Netice itibarıyla, son yılların en güzel maçlarından birisini izledik. Fenerbahçe’nin 10 kişi kaldıktan sonra gösterdiği direnç ve oynadığı güzel futbol, taraftarlarını mest etti ve maç bitiminde dakikalarca ayakta alkışlandı.

Hakeme rağmen Fenerbahçe hedefine emin adımlarla ilerliyor.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..