Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '13

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe, Meireles'e rağmen ayakta kaldı (Fenerbahçe 3-3 Beşiktaş)

Fenerbahçe, Meireles'e rağmen ayakta kaldı (Fenerbahçe 3-3 Beşiktaş)
 

Fenerbahçe; ligin 13. haftasında,  60 dakikasını 10 kişi oynadığı maçta Beşiktaş ile 3-3 berabere kalarak, rakibiyle olan puan farkını korudu.

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Alves, Egemen, Caner, Mehmet Topal, Meireles, Alper (Selçuk), Kuyt, Sow (Webo), Emenike

Beşiktaş: Tolga, Serdar, Ersan, Sivok, Hutchinson, Gökhan (Motta), Veli (Necip), Oğuzhan, Fernandes, Olcay, Almeida (Mustafa)

Fenerbahçe; oyuna istekli başlama anlayışını bu akşam da sürdürdü. Pozitif futbolu düşünen iki takımın karşı karşıya geldiği maçta, karşılıklı pozisyonlar ve goller de erken geldi. 

Fenerbahçe; henüz 9. dakikada Gökhan'ın kademe hatası ve Volkan'ın da formsuzluğunda, Olcay'ın golüne engel olamadı. Ancak hemen 12. dakikada Emenike ile karşılık vererek erken gelen golün şokunu kısa sürede attı.

Taki, geldiği günden bu yana kariyeri boyunca görmediği kırmızı kartları Fenerbahçe'de görmeye ant içmiş olan Meireles'in, takımını kasten 3. defa yalnız bırakmasıyla maçın dengeleri bir anda değişti. Takım bu olayın reaksiyonu ile 2-1 öne geçse de orta alanda oluşan derin boşluk, kademe hatalarını da beraberinde getirdi. Almeida'nın kişisel becerileri ile bulduğu 2 gol, Beşiktaş'ın devre arasına 2-3 önde girmesini sağladı.

Ersun Yanal'ın maçtan sonra Meireles ile ilgili yaptığı yorumlar ne kadar yapıcı ve iyimser olsa da artık yönetim ve teknik heyetin bu sorunlu oyuncuya acilen çare bulması, hatta kesin çözüm olarak yolları ayırması gerekir. Çünkü bir hata 1 ya da en fazla 2 defa yapılır. Üçüncüde hem kasıt aranır hem de davranış bozukluğu. Eğer ki bu oyuncu tekrar korunacak ve hatta sırtı sıvazlanacaksa; bu sorun Fenerbahçe Yönetiminin kurumsal yapısına yakışmayan bir ahlak sorununa dönüşür.

Meireles'i eleştirirken Alves'e de değinmeden olmaz. Alves, rakipleriyle girdiği ikili mücadelelerde takımı adına oldukça tehlikeli davranışlarda bulunuyor. Faul yaparken oyun kurallarının dışına çıkabiliyor. Maalesef ki Meireles ile birlikte kırmızı kart riski taşıyan oyuncuların başında geliyor.

Fenerbahçe; maçı çevirmeye yönelik reaksiyonuna ikinci yarıda da devam etti, ancak Tolga'nın formunda oluşu sonuca gitmesini engelledi. 83. dakikada Kuyt'ın golü beraberliği getirebildi. Beşiktaş'ın bu akşam kaleci konusunda oldukça şanslı olduğu söylenebilir. Volkan ise kalesinde gördüğü gollerde müdehale hatası yaptı.

Cüneyt Çakır'ın yine bir derbide verdiği kararlar oldukça tartışıldı. Her iki takım için de verilen/verilmeyen faul pozisyonlarını bir tarafa atarsak, verdiği iki kırmızı kart da doğruydu. Ancak Fenerbahçe tarafında Emenike ve Alves'in, Beşiktaş tarafında ise Ersan ve Oğuzhan'ın maçı kırmızı kartsız tamamlaması ilginçti. Caner'in kullandığı köşe vuruşunda, Mustafa'nın topu koluyla kesmesini penaltı olarak değerlendirmemesi ise maçın sonucunu etkileyen bir faciaydı.

Fenerbahçe; 60 dakikasını 10 kişi oynadığı maçta rakibine bariz bir üstünlük sağladı, ancak bunu skora yansıtamadı. Bunda Tolga'nın performansı etkindi. Ersun Yanal'ın orta alan tercihi ve kırmızı kart sonrasında da orta alanı rakibe teslim edişi en büyük etmenlerden biriydi.

Caner'in ofans etkinliğine söz yok, ancak Gökhan ile birlikte kademe hataları yapıyor, adam kaçırıyorlar. Buna Topal, Alves ve Egemen'in de zaman zaman ağır kalışı eklenince birebirde etkili oyunculardan gol yemek kaçınılmaz. Hoca'nın orta alanda Cristian gibi ağır ya da Meireles gibi sorunlu bir oyuncu tercih etmesi, takımı hem defans hem de ofans açıdan güç durumlara düşürüyor.

Bu akşam ortaya konan mücadele ve derbiye yakışır futbol kalitesi için her iki takıma da teşekkür etmek gerekir. Takımlar futbol oynamak, gol atmak için mücadele edince, ortaya gerçekten güzel bir tablo çıkıyor.

Fenerbahçe'nin bu sezon ki mücadelesine sözümüz yok, ancak Ersun Yanal'ın uzun lig maratonunda; Holmen gibi çalışkan ve Salih gibi genç oyunculara daha fazla şans vermesi, forma adaletini takıma kanıtlaması gerekli. Çünkü hem Ersun Yanal hem de elindeki kadro inanıyorum ki çok daha iyisini yapabilir. Tek eksiği orta alanda etkili bir maestro...

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..