Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '13

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe şefi olmayan orkestra gibi (Antalyaspor 1-2 Fenerbahçe)

Fenerbahçe şefi olmayan orkestra gibi (Antalyaspor 1-2 Fenerbahçe)
 

Fenerbahçe, 12. hafta maçında Antalyaspor'u deplasmanda 1-2 mağlup ederek, liderliğini sürdürdü.

Antalyaspor: Hakan, Vederson, Emre Güngör, Serkan, Musa, Zeki (Deniz), Uğur (Emre Torun), Emrah, İnsa (Murat), Tita, Diarra

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Alves, Egemen, Caner, Emre (Salih), Alper (Emenike), Cristian, Kuyt, Sow, Webo (Selçuk)

Ersun Yanal, orta üçlü problemini bir türlü çözemedi. Mehmet Topal'ın yokluğunda yerine Emre'ye formayı verdi. Ancak Emre'nin önünde Alper ile birlikte yine Cristian'ı görevlendirdi.

Ofansif özelliği ön planda olan Emre'ye defansif, hiçbir özelliği olmayan Cristian'a ise ofansif görev vermesine haftalardır anlam veremiyorum. Cristian 15-20 dakika ya var ya yok...

Alper; orta alanın en hareketli oyuncusu, topla birlikte dikine katedebilen, takımı öne taşıyabilen bir yetenek. Ancak onu da 63. dakikada kenara alan Ersun Hoca, yerine Emenike'yi alarak, takımın orta alan direncini düşürdü. "Çok sayıda forvetle daha fazla pozisyona girilir!" garabesini kendisine kim anlatmış bilinmez.

Fenerbahçe'nin oldukça hareketli ve istekli başladığı maçta, Antalyaspor'un da defans hattında bıraktığı boş alanlar nedeniyle henüz 5. dakikada Webo'nun ayağından ilk gol geldi. Ardından Fenerbahçe, Sow ve Alper ile iki net pozisyon daha buldu ancak kaleci Hakan'ı geçemedi.

Fenerbahçe; maç boyunca yaklaşık 10 net pozisyonu cömertçe harcadı, üstüne üstlük gol dakikasına kadar sahada varlık gösteremeyen rakibini maça ortak yapmayı da başardı! Orta alanın yorgun Emre'nin ve hayalet Cristian'ın üzerine kaldığı 63.-75. dakikalar arasında ise Antalyaspor, boş kalan Fenerbahçe orta alanını çok rahat geçti. Ancak skor üretemedi.

Bu dakikadan sonra ise ileride Webo'nun yerine orta alana Selçuk Şahin takviyesi yapıldı. Sahaya iki ayrı takım çıkarabilecek kadro derinliğine sahip olan Fenerbahçe'de, her iki kadroya da giremeyecek olan Cristian ve Selçuk'un her hafta forma alması da çözümlenemeyen ayrı bir muammayı oluşturuyor.

Fenerbahçe; son üç deplasman maçında olduğu gibi maçın kaderini yine son dakikaya taşıdı. Caner'in sol çizgiden gönderdiği topu 40 metre süren Emenike; iki rakip oyuncuyu ekarte ederek, topu kalecinin önünden penaltı noktası yakınındaki Sow'a gönderdi. Sow ise iki oyuncu arasından topu filelere göndererek takımı adına üç puanı kurtardı.

Ersun Yanal'ın; Fenerbahçe'de oturtmaya çalıştığı sistemde orta üçlünün Cristian ve Selçuk gibi boş oyunculara emanet edilmeyecek kadar önemli olduğunu kavraması ve gol atma düşüncesiyle, defansı hareketli olmayan takımı dört forvet oynatarak risk almaması gerekir.

Unutmayalım ki bu 90. dakikalar her zaman imdada yetişmez.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..