Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '10

 
Kategori
Futbol
 

Fener-Gaziantep maçı ve İbrahim Kızıl'ın açıklamaları...

Fener-Gaziantep maçı ve İbrahim Kızıl'ın açıklamaları...
 

Günlük yaşantımızda “En İleri Demokrasi” tartışılıp, yandaş yargı yaratılmaya çalışılırken, futboldaki demokrasiyi kimse tartışmıyor.

Futbolumuzun son on senesinin mecliste bir araştırma komisyonu kurularak araştırılması gerekmiyor mu?

Futbolumuzda dönen “Saray Entrikalarını” bilmeyen var mı?

İşte size o entrikalardan birkaç örnek:

Fenerbahçe-Evorton maçı, saha dışından ve kim tarafından atıldığı belli olmayan bir kurşunla bir Fenerbahçe taraftarı yaralanıyor, hemen faaliyete geçen Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu, Fenerbahçe’nin kendi taraftarını” hafif şekilde” yaraladığı gerekçesiyle, hem saha kapatma, hem de para cezası veriyor.

Versin! Ancak her takıma eşit şekilde versin.

Yer Ali Samiyen, Galatasaray-Ankaragücü maçı, Federasyonun katkısı, hakemin ve futbolcuların da gayreti ile maçı Galatasaray 3-0 alıyor. Maç bitiminde Galatasaray taraftarının birisi, (Kamil Özen) hakeme teşekkür(!) için kapalı üst tribünden sahaya atılıyor. Ancak yer çekimi ve atılan şahsın beceriksizliği(!) yüzünden, atılan şahıs alt tribüne düşüyor(!) Ve top mermisi gibi atılan şahıs halen “Yoğun Bakımda” yatıyor. Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu haftalık toplantısında kararını verip kamuoyu ile paylaşıyor. Olayın “münferit” olduğunu, bu nedenle saha kapatmaya ve seyircisiz oynamaya gerek olmadığını, 185.000TL para cezasının yeterli olduğuna hükmediyor!

Yer Kayseri Kadir Has stadyumu, Kayseri spor-Fenerbahçe maçı. Fenerbahçe 1-0 önde, Kayseri doğru düzgün Fener kalesine gelemiyor. Kayseri sporlu bir oyuncu, ceza sahasının sağ ön köşesinden ceza sahasına girmek için hareketleniyor. Roberto Carlos şahsın önüne elini uzatıyor. Ceza sahasına girmeye daha bir metreye yakın mesafe var. Şahıs kendisini ceza sahasının içine fırlatıyor. Düüt penaltı!

Yer yine Ali Samiyen, Galatasaray-Kasımpaşa maçı. Maç 1-1 devam ediyor. Galatasaraylı bir futbolcu ceza sahası içinde, Roberto Carlos’un yaptığı harekete maruz kalıyor. Düüüüttttt… Penaltı!.. Ve Cart “Kırmızı Kart” Sonrası malum! Galatasaray maçı 4-1 alıyor.

Yer Şükrü Saraçoğlu stadyumu, Fenerbahçe-Gaziantep maçı, Kayseri-Fener maçındaki hareketin tıpa tıp kopyası, sadece ceza sahasının köşeleri değişik, Gaziantepli oyuncu Santosa yapıyor. Karar devam!..

Fenerbahçe’nin Diyarbakır spor maçı ile başlayan ve hakemler tarafından katledilmesini herkes televizyonlardan izliyor. Hiç kimsenin fazla bir gıkı çıkmıyor. Oysa Galatasaray’ın Eskişehir spor ile yaptığı maçta, oyuncunun eli ile topu düzeltip, sonra da gol atması hala konuşuluyor.

Haaa… Fenerbahçe Gaziantep spor maçına gelince, Fenerbahçe maçı zorda olsa 1-0 aldı. Ancak bu galibiyetle ilgili maç sonunda Gazi Antep Teknik Direktörü Jose Couceiro ve kulüp başkanı İbrahim Kızıl açıklamaları ile tüm dikkatleri üzerlerine çektiler. Fenerbahçe’nin kısır futbolundan kimse bahsetmedi. Gaziantep spor böylece adından daha fazla bahsettirdi.

Her yerde açılımlar ve “ileri Demokrasi” hareketi devam edilirken, bazı takımların lehine verilen anti demokratik kararlar “İleri Demokrasi” hareketine zarar veriyor.

İşte o zararlı hareketlerden bazıları:

Diyarbakır-Bursa maçında oynamadan Bursa spor’a verilen 3 puan, İstanbul BB spor-Diyarbakır spor maçının 87 dakikasında atılan gol sonrası, sahaya giren Diyarbakır sporlu taraftarlar nedeniyle maçın hakem tarafından tatil edilmesi neticesinde, bitmeyen maçın Federasyon tarafından tescil edilmesi! Diyarbakır spor “Hükmen Yenik” sayılsa, maç 3-0 İBB lehine tescil edilecek ve Diyarbakır spor, yönetmelikler gereği küme düşürülecek!

Şu “İleri Demokrasi” için nelere katlandığımızı görebiliyor musunuz? Habur Sınır kapısında “Çadır Mahkemeleri” kurup, devletin Müsteşarlarını, Valisini, Savcılarını, Hâkimlerini gelen teröristleri (Pardon kahramanları) karşılamaya gönderiyoruz, sonra Diyarbakır spor’u ligde tutabilmek için “Saray Entrikaları” çevirip, arkasından da demokrasiden bahsediyoruz!

Oh ne ala memleket ve demokrasi!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..