Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '12

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe' de neler oluyor ?

Fenerbahçe' de neler oluyor ?
 

Fenerbahçe; ard arda 3. deplasman maçını da kaybetti ve amacı belli olmayan temposuz futbolunu Karabük' te de sürdürdü. Açıkçası bu akşam için maç öncesi galibiyet umudum olmadığını yazmıştım. Yanılmamak hiç bu kadar acı olmamıştı.

Takımdaki eksik nedir diye irdeleyecek olursak; herkesin görebildiği ama Aykut Hoca' nın bir türlü görmek istemediklerini tartışmaktan öte gidemeyeceğiz. Yazmaktan ve fırsat buldukça dile getirmekten yorulmadım, ancak, inanın ki bu takımın ağır aksak futbolunu izlemekten çok sıkıldım.

Probleme en temelden başlamak gerekirse; Aykut Hoca bu takım için yeterli bilgi ve tecrübeye haiz değil bu açık, ancak 2 sezondur takıma yönelik artı ve eksilerini kıyasladığımızda ise acı olan sonuç, gelecek vaadetmemesidir. Fenerbahçe camiasından yetişen bir insanı tecrübesizlikten yargılamak yerine ondan bir Alex Ferguson olmasını hayal etmeyi tercih ederim. Bu yaklaşım daha hoş ve adilane olur. Ancak gelecek adına umut vermemesi herşeyi başa sarmaya yetiyor.

Son 7 aydır yaşanan süreci, alışılagelmiş bir şekilde, takımın şuanki haline bahane olarak göstermek, doğru bir yaklaşım olmaktan çıktı, hatta fena halde sıktı. Çünkü bunları çoktan aşmış olmamız gerekir ki ben şu durumu sadece takımın teknik-taktik yapısı ile değerlendirmekten yanayım.

- Oyuncuların, bırakın 90 dakika boyunca mücadele etmesini, sezon başından bu yana rakibine sahayı 45 dakika dahi dar ettiği bir maçı olmadı. Bu da takımın taktik çalışmalarının yeterli olmadığını göz önüne seriyor.

- Yine takım içi adaletsizliğin yansımaları, Aykut Hoca' nın iyi oyuncuyla kötü oyuncuyu birbirinden ayırmadan belli isimlere forma şansı tanıması ve yedek kulübesini de hazır tutmaması nedeniyle form düşüşüne alternatif çözüm üretilememesi kaçınılmaz oldu.

- Cristian, Mehmet Topuz haftalardır saha içersinde yürüyorlar, herhangi bir müdehale yok. Defansta Serdar hep aynı hataları tekrarlıyor. Saolsun Bilica' yı aratmıyor, adam kaçırıyor ve gereksiz yere orta alanda çakılı kalıyor, anlaşılan o ki uyarı dahi yok.

- Devre arası transfer döneminde, Alex' in arkasına iyi bir oyuncu transfer edilmedi (Alper Potuk ilaç olabilirdi), tek sorun forvet hattı olarak görüldü. Ancak görünen o ki Sow da ileride yalnız bırakılacak.

- Alex, muhtemelen sezon sonu Fenerbahçe' deki görevini bırakacak. O' nun yerini doldurmaya çalışmaktansa, orta alana gerekli takviyelerle 4-4-2 oyun kurgusuna geçiş yapmak daha mantıklı olacak. Fenerbahçe gibi bir takıma tek forvet oynamak ve birbirine benzeyen 2 ön libero ile defansa gömülmek hiç yakışmıyor.

Takımın iskeletini bozmadan, yeni yönetim ve teknik ekiple yeni bir sayfa açmak, yapılacak en mantıklı iş. Artık inceldiği yerden kopsun.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..