Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ocak '15

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Araya Kârlı Girdi

Fenerbahçe Araya Kârlı Girdi
 

 

Fenerbahçe, zor geçeceği tahmin edilen İstanbul Başakşehir karşılaşmasını zorlanmadan 2-0 kazandı.

Maça konuk Başakşehir iyi başladı. Deplasman takımı, rakibini önde karşıladı ve Fenerbahçe’nin kalesine gelmesine izin vermedi.

Fakat Fenerbahçe, kısa bir süre sonra oyunda dengeyi kurdu ve üstünlüğü eline aldı. Bundan sonra maçın sonuna kadar da üstünlüğü elden bırakmadı.

Sarı- lacivertliler, 19.dakikada Kuyt’un golü ile 1-0 öne geçtiler. Bu gol güzel bir korner varyasyonu sonucunda geldi. Golde Kuyt kadar Gökhan Gönül de etkili oldu. Ancak Başakşehir defansının, özellikle de Uğur’un bu golde büyük hatası vardı.

Golden sonra üstünlük yine Fenerbahçe’deydi. Sarı- lacivertliler ilk yarıyı rahat bir şekilde önde kapattılar.

İkinci yarıya Meireles’in yerine Selçuk’la başlayan Fenerbahçe, 49.dakikada Alper Potuk ile ikinci golü buldu. Bu gol gerçekten çok güzel bir goldü. Gecenin başarılı ismi Alper Potuk, bu golde güzel bir vuruş örneği gösterdi.

Abdullah Avcı, oyuna ortak olmak adına Rotman’ı çıkarıp Sezer’i oyuna aldı. Ancak bu değişiklik de çözüm olmadı. Hatta Fenerbahçe, Rotman’ın çıkmasından sonra rakip kaleye daha kolay gelmeye başladı. Gerçekten de sarı- lacivertliler maçın bitiş düdüğüne kadar özellikle Sow ile birçok pozisyona girdiler.

Sonuçta Fenerbahçe, iki rakibinin karşılaşacağı haftada aldığı bu üç puanla önemli bir avantaj elde etti. Ama asıl önemli olan sarı- lacivertlilerin oynadıkları futbolla gelecek adına umut vermeleri. Ligin başında Fenerbahçe hiç umut vermiyordu. Ama son haftalarda oynadıkları futbol sarı- lacivertlileri şampiyonluğun en önemli adaylarından biri haline getirdi.

İstanbul Başakşehir, Fenerbahçe karşısında tutunamadı. Konuk takım birkaç şans yakalasa da son vuruş tercihleri nedeniyle başarılı olamadı.

Ligimiz maalesef güç açısından üç büyükler ve diğerleri diye ayrıldı. Başakşehir de bugüne kadar ligde başarılı olmasına rağmen kelimenin tam anlamıyla Fenerbahçe’ye rakip olamadı.

Fenerbahçe’de en dikkat çeken futbolcu Alper Potuk’tu. Daha önce Alper’in ilk on birde oynaması gerektiğini yazmıştım. Gerçekten de bu futbolcu ilk on birde oynamaya başladığından beri Fenerbahçe daha iyi oynuyor ve daha rahat kazanıyor. Alper, bu maçta da sol kanadı mükemmel kullandı. Ayrıca defansa da yardımcı oldu.

Fenerbahçe iyi bir ritim yakaladı. Devre arasından sonra neler olacağını hep birlikte göreceğiz. Ancak şu an itibariyle Fenerbahçe, şampiyonluğun en büyük adaylarından biridir.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..