Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '14

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Farkı Kaçırdı

Fenerbahçe Farkı Kaçırdı
 

 

Sahasında Mersin İdman Yurdu’nu ağırlayan Fenerbahçe, mücadeleden 1-0 galip ayrıldı. Ancak sarı- lacivertliler pek çok pozisyondan yararlanamadılar ve büyük bir farkı kaçırdılar.

Esasen ilk on dakikadan sonra oyunda üstünlük tamamen Fenerbahçe’ye geçti. Sarı kanarya topu istediği gibi çevirdi.

Sarı- lacivertliler aradıkları golü 32.dakikada Mehmet Topal ile buldular. Ancak bu golde Sow’un hakkını da teslim etmek gerekiyor.

Fenerbahçe bundan sonra da gol şansları yakaladı. Özellikle 56.dakikada verilmeyen penaltı önemliydi. Bu dakikada Sow, topu Mersinli Efe’nin üzerinden aşırmaya çalışırken top, Efe’nin eliyle temas etti. Bu pozisyon kesinlikle penaltıydı. Ancak hakemler bu pozisyonu es geçtiler. Üstelik Efe’nin daha önceden sarı kartı vardı ve bu pozisyon sonrasında ikinci sarıdan oyun dışı kalması gerekiyordu. Böyle olsa Fenerbahçe çok ciddi bir avantaj yakalayacaktı.

Hakem Bülent Yıldırım, 84.dakikada da bu sefer Fenerbahçe lehine yanlış bir penaltı kararı verdi. Ancak Diego bu penaltıyı kaçırdı.

Bu penaltı pozisyonu öncesinde atışı kimin kullanacağı ile ilgili tartışma yaşandı. Takımın penaltıcısı Emre daha oyundaydı ve bu maçta gole ulaşamayan Sow atışı kendi kullanmak istedi. Ancak penaltıyı Diego kullandı ve gole çeviremedi. Bence burada ciddi bir yanlış yapıldı. Skor 1-0 iken böyle tercihler kullanmak doğru değil. Garantici olacaksın. Penaltıları Emre atacak. Eğer Emre, yorgunum atmamam diyorsa o zaman Sow kullanmalı. Eğer bu penaltıdan sonra Mersin beraberliği yakalasaydı bu penaltı çok konuşulacaktı.

Fenerbahçe maç boyunca hareketli, istekli ve doğru oynadı. Rakibini de oynatmadı. Özellikle Mehmet Topal, Sow ve Kuyt çok iyi oynadılar.

Rıza Çalımbay ise, takımı düzeltmek için bazı önlemler aldı. Öncelikle ilk yarıda çok etkisiz kalan forvet Futacs’ın yerine ikinci yarıya başka bir forvet Welliton ile başladı. 59.dakikada da Sinan Kaloğlu’nu oyuna alarak forveti çiftledi. 80.dakikada ise Pedriel’i de oyuna aldı.

Kırmızı- lacivertliler bu bölümde ileride biraz hareketlendiler ancak yine de tatmin edici bir varyasyona giremediler. En ciddi pozisyonu 89.dakikada Pedriel yakaladı. Ancak bu futbolcu ceza yayı üzerinde sahip olduğu topa çok kötü vurdu ve Volkan, yavaşça üzerine gelen topu rahatlıkla kontrol etti.

Kısaca söylemek gerekirse Mersin İdman Yurdu, Fenerbahçe’ye rakip olamadı.

Sonuçta Fenerbahçe, Galatasaray’ın da puan kaybettiği haftada üç puan alarak bir avantaj elde etti. Haftaya Beşiktaş ile Galatasaray’ın karşılaşacak olması alınan bu üç puanı daha da değerli kılıyor. Ancak Fenerbahçe’nin de haftaya karşılaşacağı İstanbul Başakşehir’ in ciddi bir rakip olduğunu belirtmek gerekiyor. Yani önümüzdeki hafta heyecanlı bir hafta olacak.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..